Yagi Tayfunu Vietnam'ı Vurdu: Köprü Çöktü, Can Kaybı 59'a Yükseldi

Yagi tayfunu, Filipinler’in kuzeyinden sonra Çin’in güney kıyılarına ulaştı ve Vietnam’da büyük yıkıma neden oldu. Phong Chau köprüsü çökerken, 3 kişi yaralandı, 13 kişi kayboldu. Tayfun nedeniyle can kaybı 59’a yükseldi, 240’dan fazla yaralı var.

Yagi tayfunu, Filipinler’in kuzeyini vurduktan sonra şiddetini iki kat artırarak Çin’in güney kıyılarını etkiledi ve sonrasında Vietnam kıyılarına ulaştı. Bilim insanları, iklim değişikliği nedeniyle ısınan okyanusların tayfunların gücünü artırdığını belirtiyor.

KÖPRÜ ÇÖKTÜ


Vietnam’ın kuzeyindeki Phu Tho eyaletinde yer alan Phong Chau köprüsü, Yagi tayfununun etkisiyle rüzgarın şiddetine dayanamayarak çöktü. Vietnam Başbakan Yardımcısı Ho Duc Phoc, köprünün çökmesi sırasında 10 aracın ve 2 scooterın nehre düştüğünü açıkladı.

3 YARALI, 13 KAYIP


Olayda can kaybı olup olmadığının henüz bilinmediğini söyleyen Ho Duc Phoc, 3 kişinin yaralandığını ve 13 kişinin kayıp olduğunu bildirdi. Başbakan Yardımcısı, 375 metrelik köprünün bir kısmının hâlâ ayakta olduğunu belirterek, en kısa sürede bir duba köprüsü inşa edilmesi talimatını verdi.

CAN KAYBI 59’A YÜKSELDİ


Cumartesi günü karaya çıkan Yagi tayfununda yaşamını yitirenlerin sayısı 59’a ulaştı. Tayfun, ülkede büyük hasara yol açarken 240’dan fazla kişi yaralandı. Hayatını kaybedenler arasında bir yaşındaki bir çocuk ve yeni doğan bir bebeğin bulunduğu öğrenildi. Halen 1.5 milyon kişiye elektrik verilemezken, Vietnam’daki kıyı kasabalarından ortalama 50 bin kişi tahliye edildi ve başkent Hanoi de dahil olmak üzere ülkenin kuzeyindeki 12 eyalette okullar geçici olarak kapatıldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.