Yakıt Devrimi: Dizel Aracın Yükselişi ve Fiyat Farkı!

Dizel araçların yükselişiyle birlikte motorin fiyatları, benzinin önüne geçti. Artan zamlarla birlikte araç sahipleri büyük miktarda harcama yapıyor. Türkiye'de yakıt tercihleri ve fiyat dengeleri değişiyor.

Türkiye'de son yıllarda dizel araçların yaygınlaşmasıyla birlikte, motorin fiyatları benzinin önüne geçerek akaryakıt piyasasında dengeleri altüst etti. Bu değişim, araç sahiplerini depolarını doldururken ciddi miktarda harcama yapmaya zorluyor. Özellikle son zamanlarda gelen zamlarla birlikte, yakıt tercihleri ve fiyatlarında gözle görülür bir değişim yaşanıyor.

DİZEL ARAÇLARIN YÜKSELİŞİ VE YAKIT FİYATLARININ DENGESİZLİĞİ

Haziran ayında akaryakıt fiyatlarına gelen vergi eklemesinin ardından haftalar boyunca devam eden zamlar, araç sahiplerini depolarını doldurmak için büyük miktarda harcama yapmaya zorluyor.

Dizel araçların kullanımının artması ve benzinli araçların sayısının azalmasıyla birlikte, motorin fiyatları benzin fiyatlarını geride bırakarak yeni bir dengesizlik oluşturdu.

TÜİK tarafından paylaşılan rapora göre, Türkiye'de artık her 100 araçtan 35.5'i dizel, 33.3'ü LPG ve sadece 28.9'u benzin kullanıyor. Bu durum, seneler önce benzinli araçların çoğunlukta olduğu Türkiye'de büyük bir değişikliğe işaret ediyor.

Dizel araçların tercih edilmesi ve benzinli araçların azalması, akaryakıt fiyatlarında da belirgin bir fark yaratıyor. Benzin, uzun yıllar tercih edilmesine rağmen artık motorin fiyatlarının gerisinde kalıyor.

İstanbul'da benzinin litresi 41.22 TL iken, motorin fiyatları 44.3 TL'ye kadar yükselmiş durumda. Uzmanlar, yeni zamlarla birlikte bu farkın daha da artmasını bekliyorlar.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

Kamuda tasarruf tedbirleri genelgesi Resmi Gazete'de
Tarım arazisi uyarısı: Hobi bahçesi olarak almayın!
Uzmanı uyardı: Gram altın alıp satacaklar dikkat!
Sermaye Piyasası Kurulu iki şirketin halka arzını kabul etti
New York Borsası günü düşüş ile kapattı