Yakıt Ücretlerinde Yeni Artış: Fiyatlara Ne Zaman Yansıyacak?

Libya'da süregeldiği iç kriz ve artan jeopolitik riskler, küresel petrol piyasalarını etkiliyor. Brent petrolün varil fiyatı, bu durumun yansıması olarak bugün yüzde 2.5 oranında bir artış gösterdi. Bu fiyat artışı, akaryakıt fiyatlarında da benzer bir artış beklentisi yaratıyor.

Geçtiğimiz hafta, küresel talep endişeleri nedeniyle zayıf bir performans sergileyerek 75 dolar seviyelerine kadar gerileyen Brent petrol, yeni haftaya belirgin bir artışla başladı. Bugün yapılan işlemlerde Brent petrolün varil fiyatı %2,5 oranında bir primle 81,00 dolara yükseldi. Cuma günü kapanış fiyatı ise 79,00 dolardı.

AKARYAKITTA BİR ZAM DAHA KAPIDA

! Brent petrol fiyatlarındaki artış, akaryakıt fiyatlarına yansıdı. "Akaryakıt fiyatları ne olacak?" sorusu yanıt ararken, pompaya yeni bir zam beklentisi yükseliyor. 26 Ağustos 2024 itibarıyla İstanbul Avrupa yakasında benzinin litre fiyatı 43,24 TL, motorinin litre fiyatı ise 43,16 TL olarak belirlendi.

PETROLÜN YÜKSELMESİNİN SEBEBİ NE?

Petrol fiyatlarındaki artışın arkasında, Ortadoğu'daki savaşlar ve Ukrayna-Rusya çatışmalarının devam etmesi gibi jeopolitik riskler yatıyor. Bu durum, petrol arzı üzerindeki endişeleri artırarak fiyatların yükselmesine neden oluyor.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.