Yalan haber yapan yandaş gazete Sabah'a ceza

Sabah Egeli gazetesinde, 17 ve 19 Ağustos 2016 tarihinde iki kez manşetten verilen haberlerde, Gökçe’nin darbe girişiminin ardından tutuklanan iki subayla daha önce çektirdiği bir fotoğrafın ''ortaya çıktığını’ savunularak...

Sabah Egeli gazetesinde, 17 ve 19 Ağustos 2016 tarihinde iki kez manşetten verilen haberlerde, Gökçe’nin darbe girişiminin ardından tutuklanan iki subayla daha önce çektirdiği bir fotoğrafın ''ortaya çıktığını’ savunularak “Çankayalı Gökçe FETÖ’cülerle Beraber'' ifadeleri kullanılmıştı.

BirGün'den Uğur Koç'un haberine göre, haberde, fotoğrafın “2014’ten sonra olduğu bilindiği, ancak 15 Temmuz’dan ne kadar süre önce çekildiğinin henüz belirlenemediği'' iddia edilerek, “Gökçe’nin samimi pozlar verdiği iki darbeci eski generalle ne tür bir ilişkisinin bulunduğu henüz açıklığa kavuşmadı'' ifadelerine yer verilmiti

Haberden sonra ise Gökçe hakkında inceleme başlatılmıştı. Söz konusu fotoğrafın, 21 Mayıs 2015 tarihinde Hava Kuvvetleri’nin kuruluşunun 104’üncü yıldönümü nedeniyle Çiğli 2’nci Ana Jet Üssü’nde gerçekleştirilen kutlama törenleri öncesinde, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından bölgede yapılan yol, otopark ve çevre düzenlemesi gibi çalışmalar devam ederken çekildiği ortaya çıktı.

Ertan Gürcaner bu haberi nedeniyle 1 yıl 15 gün hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme hükmün açıklanmasını geri bırakarak cezayı 5 yıl boyunca denetimli serbestliğe çevrildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Otomotiv Haberleri

Otomobil satışlarına sert tedbirler gündemde! Fahiş fiyatlarla mücadele edilecek
Sıfır araç fiyatına zam yapılamayacak! Devam eden zam skandalına son
Yenilenen Cupra Formentor: Düşük bütçe ve hız arayanlara dikkat!
Mercedes-Benz'de bir dönem sona erdi: Artık Apple CarPlay desteklenmiyor
Çinliler sonunda bunu da yaptı: 440 bine sıfır lüks otomobil!