Yalı Partisi'nin ev sahibi konuştu: AKP’yle zengin olmadım

Kamudan aldığı büyük ihalelerle tanınan iş insanı Hasan Dağcı, kendisine ait evde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanlığını engellemek için yapıldığı öne sürülen "Yalı Partisi"ni inkâr etti.

Cumhuriyet yazarı Barış Terkoğlu geçen günlerde kaleme aldığı yazısında, "Beykoz’da bulunan ve iş insanı Hasan Dağcı’ya ait bir yalıda toplantı yapıldığını, söz konusu toplantıya AKP’ye yakın iş dünyasından isimlerin katıldığını ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın kaybetmesi durumunda nasıl yumuşak bir geçiş yapacaklarını planladıklarını" yazmıştı. Söz konusu toplantıda iş insanları ve gazetecilerin yer aldığı belirtiliyordu.

Söz konusu "Yalı Partisi" iddiasına ilişkin olarak Halk TV'ye konuşan Hasan Dağcı, durumu inkâr ederken, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile 17 yıldır hiç görüşmediğini öne sürdü. Bunun nedeninin ise kendisinin yaşam tarzından kaynaklı olduğunu iddia etti.

Dağcı, “Ben AKP’den önce de zengindim. Param vardı, arabalarım vardı. AKP’yle zengin olmadım” dedi.

Dağcı, Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı olmaması için çaba sarf ettikleri yönündeki iddia için ise "Ben Muharrem İnce’ye oy verdim. Ama belediye seçimlerinde ne İmamoğlu’na ne de Binali Yıldırım’a oy vermedim. Ben eskiden Refah Partiliydim. Sonrasında Ecevitçi oldum" diye ifade etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

İletişim Başkanlığı, mart ayında tarihinin rekorunu kırdı
Memleket Partisi'nde genel merkez ve otobüs boşaltıldı
Kadının Statüsü Genel Müdürü görevden alındı
Normalleşme umut verdi ama bir şey çıkmadı
TBMM'de öğretmen atama krizi! CHP Milletvekilinin soru önergesi 'kişisel' bulunarak geri çevrildi