Yalova’da Devre Mülk Dolandırıcılığı Operasyonu

Yalova'da devre mülk dolandırıcılığı soruşturmasında, bir odayı binlerce kişiye satan ve mağdurlardan aidat toplayan şebeke çökertildi. Elebaşı Orhan K. dahil 14 kişi tutuklanırken, 22 şüpheli adli kontrolle serbest bırakıldı. Şebeke 25 yıldır aktifti.

Yalova’da devre mülk dolandırıcılığına yönelik yürütülen soruşturmada, bir odayı binlerce kişiye satıp mağdurlardan aidat toplayan geniş çaplı bir şebeke çökertildi. Yalova Cumhuriyet Başsavcılığı’nın iki yıl önce başlattığı soruşturmada, şebekenin elebaşı Orhan K. dahil 14 kişi tutuklanırken, 22 şüpheli adli kontrolle serbest bırakıldı. Şebekenin 25 yıldır faaliyet gösterdiği ortaya çıktı.

Yalova'da devre mülk dolandırıcılığı soruşturmasında, bir odayı binlerce kişiye satıp mağdurlardan aidat toplayan şüpheliler yakalandı.

Yalova Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından iki yıl önce başlatılan soruşturma kapsamında, Yalova Emniyet Müdürlüğü ekipleri geçtiğimiz ay geniş çaplı bir operasyon düzenleyerek dolandırıcılık şebekesini çökertti.

Operasyonda, şebekenin elebaşı olduğu iddia edilen Orhan K. ile birlikte 14 zanlı tutuklandı, 22 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

25 YILDIR FAALİYET GÖSTERİYORLARMIŞ

Mağdurlardan ortalama 1500'ünün avukatlığını üstlenen Ferhat Satan, şebekenin 1999'dan bu yana aktif olduğunu belirtti. Şebekenin, 87 odalı devre mülkü önce 104, ardından 521 kişiye satıp, en son bir odayı 52 bin kişiye satacak şekilde hisselendirdiğini ifade etti.

Satan ayrıca, çetenin mağdurlardan icra tehdidiyle aidat topladığını ve zanlıların paravan şirketler kurarak icra takibinden kaçındığını açıkladı. Ayrıca, şebekenin bir Ürdünlü profesörü 1,5 milyon dolar dolandırdığı da iddialar arasında yer aldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.