Yanan tarihi caminin restorasyonunu da vakıflarla birlikte yapacaklar

Çıkan yangında küle dönen Vaniköy Camii'nin restorasyonunu İstanbul Valiliği, Vakıflar Genel Müdürlüğü, Mehmet Vani Vakfı ve Kalyon Vakfı birlikte yapacak.

 

Çıkan yangında küle dönen tarihi Vaniköy Camii'nin restorasyonu çalışmaları için protokol imzalandı. 

Yangından iki hafta önce bir vakfa devredildiği ortaya çıkan caminin, restorasyon çalışmaları da yine vakıflar tarafından yapılacak. 

İstanbul Valiliği, Vakıflar Genel Müdürlüğü, Mehmet Vani Vakfı ve Kalyon Vakfı'nın ortak yapacağı camii restorasyonu için yapılan imza töreninde konuşan İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, "Rekonstrüksiyon ve restorasyonu üstlenen Kalyon Vakfı da kurul kararları doğrultusunda gereken çalışmaları yapacak. 10 gün içinde hemen yer teslimi yapılacak. Projenin inşallah 700 gün, yani iki yıl içerisinde tamamlanmasını ön görüyoruz" dedi.

KALYON VAKFI ÜSTLENDİ

Ayrıca yangın sonrasında Vali Yerlikaya'ya ulaşan Kalyon Vakfı, restoran sürecinde olmak istediğini söylemiş. 

Konuşmasında Yerlikaya, bu teklife, "Biz de bu duyarlı yaklaşım için teşekkür ettik. Vakıflar 2. Bölge Müdürlüğümüz, konuyu takip ederek, Yapı Maliki, Mehmet Vani Vakfı ile görüşerek Valiliğimizin nezaretinde protokolü hazırladı. Bu protokolle; Vakıflar Bölge Müdürlüğümüz gereken yasal, idari ve teknik konularda her türlü desteği sağlayacak. Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Mehmet Nuri Ersoy'un talimatlarıyla, tüm süreçler Vakıflar Genel Müdürlüğü ve Vakıflar 2. Bölge Müdürlüğümüz ve Valiliğimiz tarafından hassasiyetle takip edilecek. Rekonstrüksiyon ve restorasyonu üstlenen Kalyon Vakfı da Kurul kararları doğrultusunda gereken çalışmaları yapacak. 10 gün içinde hemen yer teslimi yapılacak. Projenin inşallah 700 gün, yani iki yıl içerisinde tamamlanmasını ön görüyoruz. Protokolün hazırlanmasından camimizin yeniden ibadete açılmasına kadar geçecek sürede bu hizmete emek ve katkı verecek Kalyon Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Cemal Kalyoncu ve yönetimine, Vakıflar Genel Müdürlüğü adına Vakıflar 2. Bölge Müdürlüğümüze ve Mehmet Vani Vakfı yöneticilerine teşekkür ediyorum" dedi. Konuşmaların ardından imzalar atıldı'' sözleri ile yer verdi. 

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

IŞİD'e yönelik 7 ilde gerçekleştirilen operasyonda 30 kişi gözaltına alındı!
Güneşli günler yola çıktı: 7 Mayıs 2024 İzmir hava durumu
İngiliz Kidby Çifti, 1924 Model Otomobilleriyle Dünya Turunda!
Seçil Erzan davasında yeni iddianame ortaya atıldı!
Ünlü Oyuncu Bensu Soral Fenalaştı! Hastaneye Kaldırıldı!