Yanardağ: Dini silah olarak kullananlara karşı mücadele, bir nefsi müdafaadır!

Tele 1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ ile Prof. Dr. Emre Kongar, ’18 Dakika’ programında bu akşam, Deniz Çakır’a atılan iftiranın altında yatan gerçekleri irdeledi. Yanardağ, bunun Türkiye toplumunda yaşanan ikinci bir Kabataş olayı olduğunun altını çizdi ve dini silah olarak kullananlar karşısında mücadele vermenin aynı zamanda bu topraklar için bir "nefsi müdafaa" olduğu belirtti.

Yanardağ’ın açıklamalarından satır başları şöyle:

‘KUCAKLAYICI DEĞİL, BASTIRICISINIZ’

Deniz Çakır’ın söylediği şey çok basit. İsteyen içki içer isteyen fotoğraf çeker. Burası Arabistan mı? Burası Atatürk Türkiye’si… Sonra siz yandaş medyayı dolaşıyorsunuz ve bir mağduriyet üretiyorsunuz. Ne yazık ki, Sayın Cumhurbaşkanı Türkiye’de sadece türbanlıların başkanı olduğundan durumu böyle değerlendiriyor. Siz dışlayıcısınız ve toplumu bölüyorsunuz. Kucaklayıcı değil, bastırıcısınız…

‘İKİNCİ BİR KABATAŞ YALANI’

İkinci bir Kabataş yalanı var ortada ve gözlerimizin önünde cereyan etti. Şimdi yandaş bir televizyonda program yapan kadın sunucu gidiyor ve bu mekanda olayın birinci dereceden tanığı olan garsonlarla konuşuyor. Programcı Ece Erken öğreniyor ki, Deniz Çakır haklıymış, daha sonra bütün taraflarla da konuşuluyor durum hiç öyle yansıtıldığı gibi değil.

‘MAĞDUR OLANLAR LAİKLİKTEN YANA OLANLARDIR’

Bu olayın mağduru Deniz Çakır’dır. Türkiye’de, modern yaşamdan yana, çağdaş bir yaşam tarzını benimsemiş Cumhuriyetçi ve laik düzeni savunan, dolayısıyla böyle bir hayat tarzı benimseyen insanların hayatları tehdit ve baskı altındadır. Cumhuriyet’ten yana, çağdaş yaşamdan yana, laiklikten yana, özgürlükten yana olanlar mağdurdur. Ortada büyük bir yalan, palavra ve kompleks var. Erdoğan, “Kültürel egemenliği, kültürel iktidarı ele geçiremedik bu hala içimi yakıyor" diyor. Mesele bu eziklik kompleksidir. Parayı siz kazanıyorsunuz, ihaleyi siz alıyorsunuz jeeplerle dolaşan sizlersiniz. Bir fabrikada emekçi olarak çalışan başı örtülü bir kadınla, o barda Deniz Çakır’a tacizde bulunan kadın ile aynı kadın değil.

‘DİN VE DİNCİLİK SİLAH HALİNE GELDİ’

Ortada zalim, dini ve dinciliği silah haline getirmiş, insanları Allah’la aldatan, İslamla aldatan ve bunu bir sermaye biriktirme modeli haline getiren bir sınıf var. Bu sınıf bu ülkede demokrasiyi de insan haklarını da özgürlükleri de ortadan kaldıran bir sistem kurmuş. Buna karşı mücadele etmek bu topraklarda bir nefsi müdafaadır.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

CHP’nin eskisinden daha çok kavgaya, kutuplaşmaya, gerilime ve kamplaşmaya ihtiyacı var
Ekrem İmamoğlu'ndan Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan, Hüseyin İnan için anma mesajı
Bir siyasi parti daha kuruluyor: İsmi belli oldu
Erdoğan, CHP’ye sıcak mesajlar vererek bir taşla iki kuş vurmayı hedefliyor olabilir
Cumhurbaşkanlığı Kabinesi bugün toplanıyor