Yanardağ'dan Tarık Akan'a saldıran gericilere ve liberallere sert yanıt!

Tarık Akan'ın ölümünün ardından AKP yandaşlarının hakareti son günlere damgasını vurdu. Toplum, Tarık Akan'a saldıran gerici zihniyete on binlerce kişiyle cenazesini uğurlayarak yanıt verdi. Cenazeden birkaç saat sonra Halk...

Tarık Akan'ın ölümünün ardından AKP yandaşlarının hakareti son günlere damgasını vurdu. Toplum, Tarık Akan'a saldıran gerici zihniyete on binlerce kişiyle cenazesini uğurlayarak yanıt verdi. 

Cenazeden birkaç saat sonra Halk TV'de Cüneyt Akman'ın moderatörlüğünü yaptığı Zaman'ın Ruhu adlı programın ilk bölümünün konusu da Tarık Akan'dı...

Oyuncu ve uzun yıllar CHP'de siyaset yapmış eski milletvekili Berhan Şimşek, gazeteci-yazar Merdan Yanardağ ve Avrasya Kamuoyu Araştırma Merkezi Başkanı Kemal Özkiraz Tarık Akan'ı konuştu. 

EREN KESKİN'İN SÖZLERİ...

Program esnasında Tarık Akan'ın ardından hakaretler yağdıran gericiler ve Akan için "Tarık Akan çocukluk anılarımızın bir parçasıydı. Ancak o hep resmi ideolojiyi savundu. Nasıl Devrimci olabilir ki?" ifadesini kullanan hukukçu Eren Keskin de gündeme geldi. 

Programın moderatörü Cüneyt Akman, "AKP'lilerin küfürlerine Fatih Tezcan bile 'Yahu edep bu kadar da olmazki adamın hakkını verin' diye yazıyor.  Ama entellektüel camiadan da böyle bir tepki geliyor. Entellektüel küfür de var" diyerek Eren Keskin'in Akan hakkında sarf ettiği sözlerini hatırlattı. 

Gazeteci Merdan Yanardağ Keskin'in bu ifadelerine çok sert tepki gösterdi. Bu mesajın apolitik olduğunu vurgulayan Yanardağ "Eren Keskin nereden devrimci oluyor da başkalarının devrimciliğini ölçüyor. Bu ayrı bir tartışma konusu..." diyerek tepkisini dile getirdi.

 

ETNİK MİLLİYETÇİLİK SOLCULUK DEĞİLDİR!

Keskin'in önemli bir mücadele geçmişi olmasına rağmen hata yaptığını belirten Yanardağ,  "Eren Keskin İnsan Hakları Derneği Başkanlığı yapmış değerli bir hukukçu çok da saygı duyulacak bir mücadele tarihine sahip ama şunu unutmayalım; liberal ideolojiyi savunmak ya da etnik milliyetçilik solculuk değildir" dedi.  

Tarık Akan'ı hedef alan sözlerin içi boş ve kof olduğunun altını çizen deneyimli gazeteci "Tarık Akan, çok başka ve konforlu bir hayat sürebilecekken, devrimciliği seçti" diye konuştu. 

İşte o programdan görüntüler; 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Otomotiv Haberleri

Volkswagen'den Çin'e özel elektrikli model
Bilim insanları saniyeler içinde şarj olabilen batarya ürettiğini açıkladı
Tesla, ekonomik zorluklara rağmen cesur bir adım attı! Türkiye'de o modele büyük indirim
İşte 2023 model Fiat Egea Cross'un dikkat çeken yeni fiyatları!
Eski arabanızı elektrikliye dönüştürün! Türk firmadan devrim yaratan icat