Yandaş medya istedi, Deniz Çakır''a yargılama yolu açıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AKP medyasının hedef göstermesinin ardından hakkında başlatılan soruşturmada takipsizlik kararı verilen Deniz Çakır''a yeniden yargılama yolu açıldı. Deniz Çakır hakkında ‘halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik’ suçundan verilen takipsizlik kararı, davacı tarafın itirazı sonucu kaldırıldı.

İstanbul’da bir kafede ‘başörtülü kadınları taciz ettiği’ iddiasıyla Oyuncu Deniz Çakır hakkında ‘halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik’ suçundan verilen takipsizlik kararı, karşı tarafın itirazı sonucu kaldırıldı.

Takipsizlik kararının ardından geçtiğimiz günlerde Sabah gazetesi tarafından yeniden hedef alınan oyuncu Çakır'a yeniden yargılama yolu açıldı.

Öte yandan konuya ilişkin Hürriyet'in internet sitesinde yer alan haberde, "Bir AVM’de başörtülü kızları taciz eden oyuncu Deniz Çakır hakkında ‘halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik’ suçundan verilen takipsizlik kararı, mağdurların itirazı sonucu kaldırıldı" ifadelerinin kullanılması dikkat çekti.

Deniz Çakır hakkında daha önce 'Halkı kin ve düşmanlığa tahrik' ve ‘özel hayatın gizliliğini ihlal etme’ suçlamasından yeterli delil olmadığı gerekçesiyle takipsizlik kararı verildi. Müştekiler bu karara itiraz etti. İtiraz sonrası İstanbul 7. Sulh Ceza Hâkimliği, takipsizlik kararını kaldırdı.

'HALKI KİN VE DÜŞMANLIĞA ALENEN TAHRİK ETMEK' SUÇUNDAN SORUŞTURMAYA DEVAM EDİLECEK

Böylece savcılık, Çakır hakkında TCK’nin 125/3-b maddesi uyarınca yürütülen "Dini, siyasi, sosyal, felsefi inanç, düşünce ve kanaatlerini açıklamasından, değiştirmesinden, yaymaya çalışmasından, mensup olduğu dinin emir ve yasaklarına uygun davranmasından dolayı hakaret" suçunun yanı sıra, "Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etmek" suçundan da soruşturmaya devam edecek.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Masrafı yok diye bol bol ekildi: Sarı altında hasat erken başladı!
Ankara' da sağanak yağış sürecek mi? 5 Mayıs 2024 Ankara hava durumu
O bebek maması markasında zararlı madde tespiti edildi: Ürünler toplatılıyor
Popüler mama markasında zararlı madde: Toplatılıyor!
Kaçak tarikat yurdunda şok edici koşullar! Çocuklar hijyenik olmayan ortamda yaşıyor