Yandaş vakıflara İBB kıyağı yargıya taşındı

Halkın Kurtuluş Partisi, İBB’nin Ensar Vakfı, TÜRGEV gibi birçok yandaş vakfa ‘yardım’ adı altında para aktarmasıyla ilgili eski İBB Başkanı Kadir Topbaş, şimdiki başkan Mevlüt Uysay ve diğer sorumlularla yardım alan vakıfların yöneticileri hakkında suç duyurusunda bulundu.

İBB tarafından aralarında Bilal Erdoğan’ın kurucusu ve yöneticisi olduğu TÜGVA, TÜRGEV ve çocuk istismarı ile gündeme gelen Ensar Vakfı’nın da bulunduğu birçok yandaş vakfa para yardımı yapılması gündemdeki yerini koruyor.

İLGİLİ HABER: İBB raporuna göre, AKP'li vakıflara kamu kaynakları aktarıldı

Son olarak HKP’li avukatlar konuyu yargıya taşıdı. Halkçı Hukukçular’dan yapılan açıklamada, “Halkın Kurtuluş Partisi 28 Ocak 2019 tarihinde Sözcü gazetesi yazarı Çiğdem Toker tarafından “İBB’den vakıflara ‘hizmet’ raporu” başlıklı bir yazısı üzerine harekete geçerek Kadir TOPBAŞ İstanbul Büyükşehir Belediyesi Eski Başkanı, Mevlüt Uysal İstanbul Büyükşehir Belediyesi Yeni Başkanı, Suçun işlenmesine oylarıyla katkı veren Büyükşehir Belediye Meclisi üyeleri, Suç işlenmesine onay veren zamanın İl Genel Meclisi üyeleri, Ensar Vakfı Yöneticileri, Türgev Yöneticileri, Türkiye Gençlik Vakfı Yöneticileri, Aziz Mahmut Hüdayi Vakfı Yöneticileri, Okçular Vakfı, T3 (Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı Yöneticileri), Rapordan tespit edilecek diğer Vakıfların Yöneticileri hakkında suç duyurusunda bulundu” denildi.

Açıklamanın devamında ise şu ifadelere yer verildi:

Suç duyurusuna konu yazıda İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin hemen hemen tümünün yönetiminde Recep Tayyip Erdoğan’ın akrabaları olan Ortaçağcı Vakıflara yaptığı yardımları gösteren STK (Sivil Toplum Kuruluşu)-Okul-Yurt Faaliyeti Raporu 2018 isimli 56 sayfalık rapor aktarılıyor.

2018 ve öncesini kapsayan bu rapora göre İBB’nin vakıf, dernek, okul, okul spor salonlarına yaptığı desteğin toplam tutarı: 847 milyon 592 bin 858 lira, 27 kuruş.

Haberden da anlaşıldığı gibi halkımızın alınteri olan kamu malları bir avuç Ortaçağcı Gericiye yeyim ettiriliyor. Üstelik bu vakıfların bazılarının isimleri çocuk tacizleri ve tecavüzleri ile anılıyor.

Hırsız, vurguncu, talancılarla savaşmayı kendine görev edinmiş HKP Avukatları her zaman olduğu gibi yine bu vurguna da sessiz kalmadı ve 30.01.2019 tarihinde İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusu dilekçesini verdiler.

Bu düzen böyle gittikçe mücadele de her alanda devam edecek! Ta ki zalimler yeryüzünden silinene dek!

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Erdoğan, saldırıya maruz kalan öğretmene telefon açtı
Dünyada ilk! Kişiye özel ilk cilt kanseri aşısı test ediliyor!
Avustralya’nın eski lideri Morrison’dan ‘kaygı bozukluğu’ itirafı geldi
Eski IMF başkanına hapis cezası isteniyor
Hisseler tavan yaptı! 20 yıldan sonra ilk kez: Dev şirket temettü dağıtacağını duyurdu