Yandaşın yalanına Rusya'dan yalanlama!

İstanbul’da bir araya gelen Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın iki ülke arasında ''ortak hava savunma sistemi kurma’ konusunu ele aldığı yönündeki haberler Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov...

İstanbul’da bir araya gelen Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın iki ülke arasında ''ortak hava savunma sistemi kurma’ konusunu ele aldığı yönündeki haberler Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov tarafından yayınlandı.

 Rusya Devlet Başkanı Putin, dün İstanbul’da Cumhurbaşkanı Erdoğan’la düzenlediği ortak basın toplantısında “(Rusya Federal Uzay Ajansı) Roskosmos, Türkiye için uydu hazırlanması ve fırlatılması ile ilgili ihaleye katılmaya hazır'' demişti. Görüşme sonrasında da yandaş basında Ankara'nın T-LORAMIDS (Türk Uzun Menzilli Bölge Hava ve Füze Savunma Sistemi) ihalesi için Rusya'dan teklif alacağına yönelik haberler yer almıştı. Defense News’in Türk dışişleri ve savunma kaynaklarına dayandırdığı haberinde de Rus tarafının dünkü görüşmeler sırasında ihaleye katılmak için yeniden davet aldığını öne sürülmüştü.

Savunma Sanayisi Müsteşarı (SSM) İsmail Demir ise hava savunma sistemi konusunda Rusya ile bir mutabakat sağlanmadığını ve gündemde böyle bir konu bulunmadığını vurgulamıştı. Demir, “Hava savunma sistemi konusunda Rusya ile bir mutabakat sağlamış değiliz. O konu bizim gündemimiz değil. Konu şu, savunma sanayisinde genel işbirliği. Hava savunma sistemi konusunda biz kendi milli sistemimizi geliştiriyoruz. Bu geliştirme sırasında da daha önce ihalede teklif veren ülkeler de dahil çeşitli ülkelerle işbirliği yapabiliriz'' ifadelerini kullanmıştı.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Gazinin Beklenen Onuru: 100 Yaşındaki Jack Milton Mezuniyet Kepini Sonunda Aldı!
Kerem Şalom Sınır Kapısı'na Yapılan Havan Topu Saldırısında İsrailliler Öldü
Hizbullah, İsrail'in Kiryat Şmona'sına İran Yapımı Füzelerle Saldırdı: Yaralılar Var
Madonna, Copacabana Plajında Unutulmaz Konser Verdi
Japonya, Yendeki Değer Kaybıyla Turist Akınına Uğruyor