Yandex’ten Türkiye’ye 400 milyon dolarlık yatırım!

Yandex, Türkiye'deki dijital pazar payını artırmak amacıyla önümüzdeki üç yıl içinde 400 milyon dolarlık yatırım yapacağını duyurdu. Bu yatırım, yerel teknoloji ürünlerinin geliştirilmesi ve yüzlerce yeni istihdam olanağı yaratılması hedefliyor.

Rusya merkezli teknoloji devi Yandex, Türkiye'deki dijital pazar payını önemli ölçüde artırmak amacıyla büyük bir yatırım yapma kararı aldı. Şirket, önümüzdeki üç yıl içerisinde ülkemize 400 milyon dolarlık yatırım yapacağını duyurdu. Bu yatırım, yüzlerce yeni istihdam olanağı yaratacak ve Türkiye'ye özel yeni ürün ve hizmetlerin geliştirilmesine olanak tanıyacak.

Yandex Search Türkiye Üst Yöneticisi Alexander Popovskiy, Türkiye'nin dijital potansiyeline duydukları güveni vurgulayarak, "Önümüzdeki üç yıl içinde Türkiye’de teknoloji ürünleri geliştirmek ve yerelleştirmek için 400 milyon dolarlık yatırım yapacağız. Türkiye’nin dijital pazarı için özel olarak tasarlanmış ürünler geliştirerek kalıcı bir paydaş olmayı hedefliyoruz" dedi.

Popovskiy, Yandex'in yerelleşme stratejisine dikkat çekerek, küresel şirketlerin "herkese uyan tek beden" yaklaşımından uzak durduklarını ve "yerel ol" felsefesini benimsediklerini belirtti. Bu çerçevede, Türkiye için özel olarak geliştirilen yapay zeka destekli arama hizmetleri ve tamamen yerelleştirilmiş dijital çözümler yakın bir zamanda piyasaya sürülecek.

Ayrıca Yandex, navigasyon hizmetlerine Türkiye’ye özgü özellikler eklemeyi ve dijital reklamcılık ürünlerini Türk işletmelerinin büyümesine katkı sağlayacak şekilde genişletmeyi hedefliyor. Şirket, halihazırda 300’den fazla Türk şirketine hizmet vererek B2B çözümleriyle yerel işletmeleri desteklemeye devam ediyor.

Popovskiy, Türkiye'nin teknoloji ve dijital ekonomisinde rekabeti teşvik eden gelişmelerden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Türkiye, inovasyon ve dijital çözümler için verimli bir zemin sunuyor. Bu dinamik ortamda yer almak, bizim için büyük bir fırsat" ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.