Yangın bölgesinde dikilen fidanlar boy vermeye başladı

ANTALYA'nın Manavgat ilçesince 2 yıl ilkin çıkan Türkiye'nin en büyük orman yangınında zarar gören arazilerde meydana getirilen emekler kapsamında dikilen çam fidanları boy vermeye başladı.

ANTALYA'nın Manavgat ilçesince 2 yıl ilkin çıkan Türkiye'nin en büyük orman yangınında zarar gören arazilerde meydana getirilen emekler kapsamında dikilen çam fidanları boy vermeye başladı.

Manavgat'ta 28 Temmuz 2021 tarihinde başlayan Akseki, İbradı ve Gündoğmuş ilçelerini de etkileyen orman yangını 10'ncu günde söndürüldü. Toplam 75 bin hektarlık orman ve ziraat arazisinin zarar görmüş olduğu yangının peşinden başlatılan ağaçlandırma çalışmalarında tohumlama yöntemiyle dikilen çam fidanları boy vermeye başladı. 'Büyük Manavgat Yangını' olarak kayıtlara geçen yangının peşinden Orman Genel Müdürlüğü bir taraftan halen bölgede kesim yaparak temizleme çalışmalarını sürdürürken, öteki taraftan fidan dikme ve tohumlama çalışmalarını aralıksız devam ettiriyor. Bu kapsamda yangında zarar gören orman arazilerinde meydana getirilen çalışmaların peşinden çam fidanları boy vermeye başladı.Antalya Orman Bölge Müdürü Vedat Dikici, yangından zarar gören alanlarda 1 buçuk yıl ilkin süregelen ağaçlandırma çalışmalarının son durumunu görmek için Manavgat'ta araştırmalarda bulunmuş oldu. Ağaçlandırma meydana getirilen bölgeleri gezen Vedat Dikici'ye Manavgat Orman İşletme Müdürü Aydın Açıkbaş informasyon verdi. Açıkbaş, doğal ve yapay tensille orman örtüsüne kavuşan sahalardaki başarı oranının yüksek bulunduğunu belirtti.

L


İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Seyircileri Büyüleyecek Yeni Filmler: Amy Winehouse'un Hikayesi ve Yerli Yapımlar Vizyonda!
TikTok ve Universal Müzik Arasındaki Anlaşmazlık Son Buldu: Şarkılar Geri Dönüyor!
Fatih Sultan Mehmet Han'ın Vefatının 543. Yılı Anıldı: Kabri Başında Dualarla Anıldı
MSB'den 2024 Askerlik Yeri ve Sevk Tarihleri Duyurusu
Davutoğlu'nun İsrail ile ticareti protesto için planladığı yürüyüşün iptal edildiği açıklandı