Yangınlar için halka IBAN, Somali'ye de aylık 2.5 milyon dolar hibe

Türkiye ve Somali arasında hibe anlaşması Resmi Gazete'de yayımladı. 5 Ağutos tarihli Resmi Gazete'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan andlaşmada, Somali'ye 30 milyon doları aşmamak kaydıyla aylık 2,5 milyon dolar hibe verilecek

Türkiye 9 gündür yangınlarla can çekişiyor. Demet Akalın ve Haluk Levent gibi sanatçılar, Akdeniz ve Ege bölgesindeki yangınlar için maddi yardımlar sağlamaya çalışırken, Somali'ye finansal hibe verilmesi dikkatleri çekti.

5 Ağustos 2021 tarihinde yayımlanan Resmi Gazete'de, Türkiye Cumhuriyeti ve Somali Federal Cumhuriyeti Hükümeti arasında hibe andlaşması imzalandı. Vatandaşlar ve sanatçılar sosyal medya üzerinden yangın bölgelerine maddi yardımlar isterken, Somali'ye verilmek üzere aylık 2,5 milyon dolarlık hibe andlaşması imzalandı. Verilecek hibenin Ziraat Bankası üzerinden de yollanacağı görüldü.

Yangınlara yardım için "IBAN" paylaşıldığı bir dönemde, Somali'ye finansal hibe verilmesi dikkatleri çekti. Bu duruma teki gösteren CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Twitter üzerinden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sert eleştirilerde bulundu. Altay, "RTE Millete IBAN veriyor, Somali'ye fermanla 30 milyon dolar yolluyor. Sultanahmet'te dilenip, Ayasofya'da sadaka dağıtıyor." eleştirilerinde bulundu.

Engin Altay'ın paylaşımı şöyle:

"Ülke yangın yeri. Milletin gözbebeği ormanları, tarım alanları, fabrikaları yanıyor, RTE Millete IBAN veriyor, #Somali'ye fermanla 30 milyon dolar yolluyor. Sultanahmet'te dilenip, Ayasofya'da sadaka dağıtıyor."
 

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Ankara'ya meteorolojiden kırmızı alarm: 1 Mayıs 2024 Ankara hava durumu
"Bütün emekçilerin CHP ile omuz omuza Taksim’de olmalarını diliyorum"
Diyanet'ten makam araçları için açıklama geldi: "Şehir dışı programı için kiralanıyor"
Ankara'da 1 Mayıs nedeniyle bazı yollar trafiğe kapatılacak
SGK vurgununda yeni gelişme: 500 milyon liralık zarar ortaya çıktı, 14 kişi tutuklandı!