Yanlış Anlaşıldım, Algı Operasyonu Var!

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’un anayasanın 3. maddesine yönelik sözleri üzerine gelen tepkiler sonrası açıklama yaparak, sözlerinin çarpıtıldığını ve yanlış anlaşıldığını savundu. Kurtulmuş, anayasanın ilk dört maddesinin tartışma konusu olmadığını vurguladı.

Numan Kurtulmuş, Gazi Üniversitesi’nin Akademik Yıl Açılış Programı’nda yaptığı konuşmada, anayasanın 3. maddesinde yer alan "Devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğü" ifadesini eleştirmişti. Kurtulmuş, "Devletin ülkesi olmaz, devletin milleti olmaz. Bu metin, 'Milletin devleti ve ülkesiyle bölünmez bütünlüğü' şeklinde ifade edilmelidir" açıklamasını yapmıştı. Bu sözler, toplumun farklı kesimlerinden büyük tepki aldı.

ALGILARLA MÜCADELE

Gelen tepkilerin ardından Kurtulmuş, Türkiye'nin Cenevre Başkonsolosluğu'nda gazetecilere verdiği demeçte, konuşmasının yanlış anlaşıldığını ve algı operasyonuna maruz kaldığını savundu. Kurtulmuş, anayasanın ilk dört maddesi hakkında bir tartışmanın söz konusu olmadığını vurgulayarak, "İlk 4 madde hakkında tartışma yapılması, sürece zarar veren ve zaman kaybettiren bir gelişme olur" dedi.

"3. MADDEYLE İLGİLİ TARTIŞMA SÖZ KONUSU DEĞİL"

Kurtulmuş, Gazi Üniversitesi’ndeki konuşmasının çarpıtıldığını belirterek, "Konuşmamın hiçbir yerinde '3. madde' diye bir şey geçmemiştir. 3. maddeyle ilgili bir tartışma varmış gibi göstermek haksızlıktır, yanlışlıktır ve bir algı operasyonudur" ifadelerini kullandı.

Kurtulmuş'un açıklamaları, HÜDA-PAR'ın benzer bir çıkışından sonra gelmiş ve bu durum, toplumun geniş kesimleri tarafından eleştirilmişti. Tepkilerin ardından Kurtulmuş’un geri adım atarak konuşmasına açıklık getirmesi dikkat çekti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.