Yanlışlıkla İçtiği Su, Chris Capper'ın Hayatını Altüst Etti: Ölümcül Enfeksiyonla Mücadele Ediyor

Avustralya'da eski çatı ustası Chris Capper, yanlışlıkla içtiği filtrelenmemiş su sebebiyle ölümcül bir hastalığa yakalandı. Capper, her gün ağır ilaç tedavisi görmesine rağmen yaşamını kaybetme riskiyle karşı karşıya.

Eski çatı ustası Chris Capper, 33 yaşındayken yaşamını altüst edecek bir hata yaptı. Avustralya'nın Queensland eyaletinde bir arkadaşını ziyareti sırasında susuzluğunu gidermek için içtiği bir yudum filtrelenmemiş su, Capper'ın hayatını tam anlamıyla kabusa çevirdi. O andan itibaren vücudu hızla çökmeye başladı ve kısa süre içinde akciğerlerinde ciddi hasar oluştu.

Capper'ın sağlığı hızla bozuldu, akciğerlerinin üçte biri yalnızca altı hafta içinde yok oldu. Bununla da kalmayarak, septik artrit nedeniyle eklemlerinde geri dönüşü olmayan hasarlar meydana geldi. Nontüberküloz mikobakteriler adı verilen bir bakterinin yol açtığı bu enfeksiyon, Capper'ın akciğerlerinden eklemlerine, sol kalçasına ve bel omurgasına kadar yayıldı.

Capper, bu ölümcül hastalıkla savaşırken her gün 16 ilaç alıyor ve tedavilerin yetersiz kalması nedeniyle yaşam kalitesi hızla düşüyor. Doktorlar, enfeksiyonun durdurulması konusunda kesin bir yanıt veremiyor ve Capper, kendisini "ölümünü bekleyen biri" olarak tanımlıyor.

Babasıyla birlikte yaşamak için taşındığı Home Hill'de, hem hastalığı hem de babasının geçtiğimiz yılki vefatı nedeniyle çalışamaz duruma gelen Capper, şimdi tamamen arkadaşlarının desteğine ihtiyaç duyuyor.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.