2013 yılında Hollandalı bilim adamı Mark Post tarafından geliştirilen inek kök hücreleri ile tasarlanmış hamburger eti gerçekleşecek yeniliklerin habercisiydi. İlerleyen zamanlarda bu tür yapay etlerin Mars yolculuğunda kullanılması planlanıyor. Böylece uzun süreli yolculuklarda herhangi bir gıda tedariğine ihtiyaç duymadan yazıcılar ile gıda ihtiyacı karşılanabilir.
Bu tür etlerin ilk çıktığı zamanlarda üretim maliyeti son derece yüksekti. Bu nedenden dolayı bilim insanları ilk etapta geniş bir kitleye yaymayı pek düşünmüyordu. Ancak kısa bir süre içerisinde gelişmekte olan ülkelerde protein ihtiyacını karşılamak için kullanılabileceği anlaşıldı.
Bu tür etlerin birçok problemi bulunuyor. Öncelikli olarak yapay etlere yapılan yatırımlar son derece düşük. Örneğin sektör bundan kısa bir süre önce sadece 73 milyon dolar yatırım toplayabildi. Ayrıca yasal düzenlemeler konusunda da birçok eksiklik bulunuyor.
2000 TL’nin altında en iyi akıllı telefonlar
Geleneksel etlerin yerini elbette yapay etler tutamaz. Ancak protein ihtiyacının yüksek olacağı durumlarda bu tür etler yardıma koşabilir. Peki sizce yapay etlerin kullanımı kısa bir sürede gerçekleşebilir mi? Düşüncelerinizi yorumlar bölümünden bizlere aktarabilirsiniz.