Yapay zeka artık yatırım tercihleri de yapabiliyor!

Teknolojinin en büyük nimetlerinden biri olarak kabul edilen yapay zekanın aynı zamanda insanlığı ele geçirmesinden de endişe ediliyor. Ancak tüm tartışmalara rağmen yapay zeka bir çok alanda kullanılmaya devam ediyor.

YAPAY ZEKANIN İLERLEYİŞİ VE KULLANIM ALANLARI

Teknolojinin en büyük nimetlerinden biri olarak görülen yapay zeka, bir yandan insanlığı ele geçirme endişesi yaratırken, diğer yandan birçok alanda kullanılmaya devam ediyor. Sanayi üretiminden bilgisayar oyunlarına, çeviri ve senaryo yazımına kadar geniş bir yelpazede kendine yer bulan yapay zeka, finans dünyasında da aktif olarak kullanılmakta.

FİNANSTA YAPAY ZEKANIN YÜKSELİŞİ

Son dönemde yatırımcılar, paralarının yönetimini yapay zekaya devretmeye başladı. İnsan hatalarını azaltan ve zamandan tasarruf sağlayan yapay zeka yönetimindeki paranın miktarı 2 trilyon dolara ulaştı.

ROBOTİK FİNANS DANIŞMANLARININ ROLÜ

Yapay zeka temelli robotik finans danışmanları, milyonlarca kişinin yatırım tercihlerini, emeklilik planlarını ve daha karmaşık finansal işlemlerini yönetiyor. Yapılan araştırmalar, işletme sahiplerinin %85’inin yatırım tercihlerini robotik danışmanlara emanet etmekte sakınca görmediğini gösteriyor. Ayrıca, yatırımcıların %60’ı paralarını yapay zekaya emanet edebileceğini belirtiyor.

YANLIŞ KARARLARIN ÖNÜNE GEÇİYOR

Yapay zeka temelli finans danışmanları, müşterilerin gereksinimlerini global durumla karşılaştırarak en doğru yatırım çözümlerini sunuyor. Yapay zeka, hesaplama hataları gibi durumların önüne geçerek daha güvenli ve doğru kararlar alınmasını sağlıyor.

GELECEKTE YAPAY ZEKANIN POTANSİYELİ

Yatırım tercihlerinin belirlenmesinde yapay zekanın kullanımında bazı riskler bulunsa da, uzmanlar gelecekte yapay zekanın insan kararlarını gerektirmeyecek düzeye çıkmasını bekliyor. Ayrıca, yapay zekanın ileride kişilerin banka hesaplarına erişerek tüm finansal işlemleri yapabileceği öngörülüyor. Ancak, bu tür gelişmelerin gerçekleşmesi için uzun yılların geçmesi gerektiği belirtiliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.