Yapay zeka güzelleri yarışacak! Kazanana 20 bin dolar ödül

Yapay zekanın günlük yaşamımızda giderek daha fazla varlık göstermesinin ardından, şimdi de farklı bir güzellik yarışması düzenlenecek. Bu yarışmada, yapay zeka tarafından oluşturulan güzellikler yarışacak! Yarışmanın kuralları açıklandı ve birinciye 20 bin dolar ödül verilecek.

Yapay zeka, hızla her yaşam alanımıza nüfuz ederek artık vazgeçilmez bir parça haline geldi. Bu bağlamda, Fanvue adlı abonelik tabanlı sosyal medya platformu, yapay zeka tarafından oluşturulan modeller için "Miss AI" güzellik yarışması düzenleyeceğini duyurdu.

AI GÜZELLİK YARIŞMASI

Dünyanın ilk yapay zeka tabanlı güzellik yarışması olarak tanıtılan etkinlikte, yapay zeka tarafından yaratılan modellerin bir jüri önünde yarışacağını belirten Fanvue, jüri üyelerinin de yapay zeka tarafından oluşturulacağını açıkladı. Yarışmacıların güzellik, sosyal medya etkisi ve yapay zeka araçlarını kullanım yeteneklerine göre değerlendirileceğini belirten platform, birincilik ödülünün 20 bin dolar olduğunu duyurdu.

Etkinliğin Kurucu Ortağı Will Monanage, bu yarışmanın yapay zekanın Oscar'ları olmasını umduğunu belirtirken, yarışmaya katılmak isteyenlerden yapay zeka tarafından oluşturulmuş bir kadın görseli göndermeleri isteniyor. Binlerce katılımcının beklenildiği yarışmada birinciye 20 bin dolar, ikinci ve üçüncü olanlara ise sırasıyla 5 bin ve 2 bin dolar tutarında ödül verilecek.

Ödül kazanabilmek için gönderilen görsellerin tamamen yapay zeka tarafından üretilmiş olması şartı aranırken, görseli üreten kişilerin 18 yaşın üzerinde olması gerekiyor. Fanvue, "Kazananlar sahte güzeller olsa da, aslında kazançları cebe indirenler gerçek hayattaki yaratıcıları olacak" şeklinde ifade etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

İsrail sivilleri hedef almaya devam ediyor
ABD-Rusya Uzay Gerilimi: Cosmos-2553 Uydusu Tartışması
Ibu Yanardağı'nda Uyarı Seviyesi Yükseldi: Endonezya'da Volkanik Faaliyetler Alarm Veriyor
Ukrayna Barış Zirvesine 50'den Fazla Ülke Katılacak
ABD'den değerlendirme: "Gazze'ye ulaştırılan insani yardımlar halen yetersiz"