Yapay Zeka Modeli ChatGPT: Dil Yetenekleri ve Siber Güvenlik Projeleri"

"OpenAI'nin ChatGPT modeli, doğal dilde etkileşim ve siber güvenlik projeleri için geliştirilen yenilikçi bir yapay zeka çözümüdür."

OpenAI, Pentagon ile ortaklaşa bir dizi projede çalışarak yapay zeka ChatGPT'nin özellikle siber güvenlik alanındaki yeteneklerini geliştiriyor. Bloomberg'in raporlarına göre, bu girişim, OpenAI'nin askeri ordulara yapay zekasını sağlama yasağına bir istisna olarak değerlendirilmektedir.

Dünya Ekonomik Forumu'nda konuşan OpenAI'nin küresel ilişkilerden sorumlu başkan yardımcısı Anna Makanju, şirketin ABD Savunma Bakanlığı ile işbirliği yaparak açık kaynaklı siber güvenlik yazılımı alanında araçlar geliştirdiğini duyurdu. Aynı zamanda Makanju, geçen yıl duyurulan AI Cyber Challenge için DARPA ile ortaklık kurduklarını belirtti.

OpenAI, kısa bir süre önce hizmet şartlarında yer alan yapay zekasının askeri ve savaş uygulamalarına yönelik kısıtlamalarını kaldırdı ancak Makanju, teknolojilerini silah geliştirmek, mülkleri tahrip etmek veya insanlara zarar vermek amacıyla kullanma yasağını sürdürdüklerini vurguladı.

Microsoft'un en büyük yatırımcısı olduğunu hatırlatmak önemlidir; OpenAI, ABD silahlı kuvvetleri ve diğer hükümet birimlerine çeşitli yazılım sözleşmeleri sağlayan Microsoft ile yakın ilişkiler içerisindedir.

Ayrıca, OpenAI, Anthropic, Google ve Microsoft'un ABD Savunma İleri Araştırma Ajansı'na yardımcı olarak siber saldırılardan korunmayı sağlayacak ve güvenlik açıklarını otomatik olarak düzeltecek bir yazılım geliştirme amacıyla AI Cyber Challenge'da işbirliği yaptığını belirtti.

CHATGPT NEDİR

 

ChatGPT, OpenAI tarafından geliştirilen bir yapay zeka dil modelidir. GPT (Generative Pre-trained Transformer) mimarisine dayanır ve büyük bir dil veri seti üzerinde eğitilmiştir. ChatGPT, metin tabanlı sohbetleri anlamak ve doğal dilde cevaplar üretmek için kullanılır. Kullanıcılarla etkileşime geçebilir, soruları yanıtlayabilir ve genel dil anlama görevlerinde kullanılabilir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Teknoloji Haberleri

Spotify'ı ücretsiz kullananlara kötü haber: O özellik ücretli oluyor!
41 Işık Yılı Uzaklıkta 'Süper Dünya' Keşfedildi
NASA'nın Psyche Uzay Aracı: Uzaydan Dünya'ya Lazer İletişimiyle Çığır Açıyor
Apple, Yeni iPad Modellerinde Şarj Adaptörünü Kutudan Çıkarıyor
Darbe aldıkça sertleşen malzeme: Depreme karşı binalarda kullanılabilir mi?