Yapay zeka tahmininde yanıldı; derbide kazanan taraf Galatasaray oldu!

Fenerbahçe ve Galatasaray, Trendyol Süper Lig’in 6. Haftasında karşı karşıya geldi. Maç, Ülker Stadyumu’nda oynandı ve konuk ekip Galatasaray, ezeli rakibini 3-1'lik skorla mağlup etmeyi başardı.

Fenerbahçe ve Galatasaray, Trendyol Süper Lig’in 6. Haftasında karşı karşıya geldi. Maç, Ülker Stadyumu’nda oynandı ve konuk ekip Galatasaray, ezeli rakibini 3-1'lik skorla mağlup etmeyi başardı. Galatasaray'a galibiyeti getiren goller, 20. dakikada Livakovic’in (kendi kalesine) kaydettiği gol, 28. dakikada Mertens ve 59. dakikada Gabriel Sara’dan geldi. Fenerbahçe’nin tek golü ise 63. dakikada Dzeko’dan geldi.

Bu sonuçla birlikte, maç öncesinde derbinin sonucunu tahmin eden yapay zekanın yanıldığı ortaya çıktı. Yapay zeka, derbide kimin kazanacağı sorulduğunda, Fenerbahçe’nin galibiyet ihtimalini yüzde 40, Galatasaray’ın galibiyet ihtimalini yüzde 35 ve beraberlik ihtimalini yüzde 25 olarak belirtmişti.

ChatGPT bu tahminine sebep olarak ise, "Bu maçın kilit noktaları: Fenerbahçe’nin savunmadaki disiplinli yapısı ve Dzeko’nun Galatasaray savunmasını ne kadar zorlayacağı. Galatasaray’ın orta sahada Torreira ve Sara gibi iki kesici ile topa hükmedip hücum geçişlerini ne kadar hızlı gerçekleştireceği," ifadelerini kullanmıştı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.