Levi’s ortaklık yapmanın nedeni olarak, bilgisayar tarafından üretilen moda modelleri ile çalışmak istemesi olarak yorumlandı.
Lalaland.ai, farklı vücut tipleri, yaşlar, boyutlar ve cilt tonları için hiper-gerçekçi modeller sunarak müşterilerin moda ürünlerini kendilerine benzeyen insanlar üzerinde görselleştirmelerine olanak tanıyarak daha kapsayıcı ve sürdürülebilir bir moda endüstrisi yaratmayı hedefleyen bir firma olarak karşımıza çıkıyor.
Firma yapay zeka tarafından üretilen modellerin, insan modellerini tamamlayacağını , fakat onların yerini almayacağını vurguladı. Şirket, moda ve teknolojiyi bir sanat ve bilim olarak görüyor. Bu ortaklık ile de daha çeşitli ve kapsayıcı bir müşteri deneyimi yaratmak için heyecan verici bir fırsat olduğunu düşünüyor.
Levi’s firması farklılık, eşitlik ve kapsayıcılık taahhüdünü vurgularken, bazı eleştirmenler yapay zeka tarafından üretilen modellere geçişin endüstrinin otomasyonuna yol açabileceğine dikkat çekti.
Levi’s bu işbirliği sayesinde kurumsal işgücünü yılda 100 milyon dolara varan tasarruf sağlayacak. Yeniden yapılandırma sürecinde de yaklaşık 800 kişinin işini kaybedecek. Yapay zeka tarafından üretilen modellerin tanıtılması, şirketin çeşitlilik ve sürdürülebilirlik hedeflerini gerçekten destekleyebilir. Ama bununla birlikte de insan gücüne olan ihtiyaçını unutursa, farklı sorunlarla da boğuşması işten değil.