Yapay zekanını sektörlere etkisi: Levi's, yapay zeka tarafından oluşturulan modelleri kullanacak

Levi’s (Levi Strauss) Hollanda merkezli dijital model stüdyosu Lalaland.ai ile çeşitlilik, eşitlik, kapsayıcılık ve sürdürülebilirlik politikasını geliştirmek için ortaklığa gittiğini açıklarken, konu ile ilgili detaylar da ortaya çıktı.

Levi’s ortaklık yapmanın nedeni olarak, bilgisayar tarafından üretilen moda modelleri ile çalışmak istemesi olarak yorumlandı.

Lalaland.ai, farklı vücut tipleri, yaşlar, boyutlar ve cilt tonları için hiper-gerçekçi modeller sunarak müşterilerin moda ürünlerini kendilerine benzeyen insanlar üzerinde görselleştirmelerine olanak tanıyarak daha kapsayıcı ve sürdürülebilir bir moda endüstrisi yaratmayı hedefleyen bir firma olarak karşımıza çıkıyor.

Firma yapay zeka tarafından üretilen modellerin, insan modellerini tamamlayacağını , fakat onların yerini almayacağını vurguladı. Şirket, moda ve teknolojiyi bir sanat ve bilim olarak görüyor. Bu ortaklık ile de daha çeşitli ve kapsayıcı bir müşteri deneyimi yaratmak için heyecan verici bir fırsat olduğunu düşünüyor.

Levi’s firması farklılık, eşitlik ve kapsayıcılık taahhüdünü vurgularken, bazı eleştirmenler yapay zeka tarafından üretilen modellere geçişin endüstrinin otomasyonuna yol açabileceğine dikkat çekti.

Levi’s bu işbirliği sayesinde  kurumsal işgücünü yılda 100 milyon dolara varan tasarruf sağlayacak.  Yeniden yapılandırma sürecinde de  yaklaşık 800 kişinin işini kaybedecek.  Yapay zeka tarafından üretilen modellerin tanıtılması, şirketin çeşitlilik ve sürdürülebilirlik hedeflerini gerçekten destekleyebilir. Ama bununla birlikte de insan gücüne olan ihtiyaçını unutursa, farklı sorunlarla da boğuşması işten değil.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Teknoloji Haberleri

TikTok, ABD Hükümetine Karşı Dava Açtı!
iPad Air, Pro, Pencil Pro ve Magic Keyboard: Fiyatlar Belli Oldu!
Türkiye'nin 'yapay zeka' raporu: 20 yılda şirket sayısı 5'ten 1.195'e çıktı!
Türkiye'de işsizlik yüzde 30 olacak: Tarih verildi!
Google fotoğraflar'a yeni özellik