Yargıtay'a atanan 4 yeni üyenin görev yerleri resmi olarak belirlendi

Yargıtay Birinci Başkanlık Kurulu, seçim sonucunda Yargıtay üyeliğine atanmış olan 4 yeni üyenin görev yerlerini belirledi. Yüksek yargı organındaki bu yeni atamalar, hukuk sisteminde önemli bir değişikliği beraberinde getiriyor.

Yargıtay Birinci Başkanlık Kurulu, Hakimler ve Savcılar Kurulu'nun 17 Ocak'ta gerçekleştirdiği seçim sonucunda Yargıtay üyeliğine atanmış olan 4 yeni üyenin görev yerlerini belirledi.

BİRÇOK KİŞİ ATANDI

Yapılan toplantıda, dairelerin iş yükü, gereksinim ve kadro durumu dikkate alınarak atamalar gerçekleştirildi. Eski Adalet Bakan Yardımcısı Hasan Yılmaz ile eski İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcısı İsmail Uçar, 1. Hukuk Dairesine atanırken; eski Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Akça ise 7. Ceza Dairesinde görev yapacak. Ayrıca, eski İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcıvekili İhsan Kamil Akçadırcı ise 5. Ceza Dairesine atanmıştır.

Bu atamaların, adaletin etkin bir şekilde sağlanması ve yargının işleyişine katkıda bulunmak amacıyla yapıldığı vurgulanırken, Yargıtay'ın yeni üyeleri görevlerine başlayarak Türk yargı sisteminin güçlenmesine önemli bir katkı sağlayacak. Yeni üyelerin, hukuki süreçlerin dürüstlük ve tarafsızlık ilkesine uygun şekilde yönetilmesine katkıda bulunması bekleniyor.

 

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri

HPV aşısı nedir ve ücretsiz HPV aşı başvurusu nasıl yapılır?
MİT'ten çocuklara önemli uyarı: 5 madde sıralandı!
Resmi Gazete’de yayımlandı: Kamuda çok sayıda memur alımı yapılacak!
Türkiye'de 2023 Trafik Kazaları: Ölüm ve Yaralanmalarda Artış!
Candan Kardeşler Hakkında Flaş Gelişme Yaşandı!