Yargıtay'da belirsizlik devam ediyor: 30 gündür başkan seçilemedi

Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca'nın 4 yıllık görev süresinin sona ermesiyle başlayan başkanlık seçim süreci, 30 gün boyunca devam ediyor. Ancak, 21 tur boyunca hiçbir adayın salt çoğunluğu sağlayamaması nedeniyle seçim sonuçlanamadı.

Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca'nın 4 yıllık görev süresinin sona ermesiyle başlayan başkanlık seçim süreci, 30 gün boyunca devam ediyor. Ancak, 21 tur boyunca hiçbir adayın salt çoğunluğu sağlayamaması nedeniyle seçim sonuçlanamadı. Bu durum, 22. tur oylamayla seçimin devam edeceğini gösteriyor.

Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca'nın 4 yıllık görev süresinin sona ermesiyle başlayan başkanlık seçimi, 25 Mart tarihinden bu yana sonuçlanamadı. Yargıtay Başkanlığı görevine 24 Mart 2020'de seçilen Mehmet Akarca'nın 4 yıllık görev süresi, 24 Mart itibarıyla tamamlanmıştır.

30 GÜNDÜR BAŞKAN SEÇİLEMEDİ

Yüksek Mahkeme'nin yeni başkanını belirlemek için Yargıtay üyeleri, 25 Mart Pazartesi günü sandık başına gittiler.

tur oylamasında bile hiçbir aday, 348 Yargıtay üyesinin salt çoğunluğu olan en az 175 oy alamadığı için, seçim sonuçlanamadı ve 22. tur oylamayla devam edilecek.
Oylama sonuçlarına göre, Mehmet Akarca 100, 3. Hukuk Dairesi Başkanı Ömer Kerkez 96 ve 3. Ceza Dairesi Başkanı Muhsin Şentürk ise 112 oy aldı. Seçime katılım 324 olarak kaydedilirken, 2 oy boş, 14 oy ise geçersiz sayıldı. Salt çoğunluğun sağlanamaması nedeniyle seçimlerde üye tam sayısının hazır bulunması gerekmektedir.

 

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri

TEM'de ruhsatsız benzinlik: Firmanın yönetiminde AKP'li isimler var
20 ilde düzenlenen ‘Sibergöz-39’ operasyonlarında 74 şüpheli gözaltına alındı
Kızlı erkekli konserler istemiyorum: Rektörlük bahar şenliğine izin vermedi
Özel 'yeni anayasa' ile ilgili konuştu: "Çok uzağız"
Ankara'da trafiğe çıkacak olanlar için uyarı: Belirli yollar kapanacak