Yargıtay’dan ‘bildiri’ açıklaması: Yargı kurumları gereğini ifa edecek

Yargıtay Başkanlığı, emekli 104 amiralin imza attığı bildiriyle ilgili, "Türk milleti adına bağımsız ve tarafsız şekilde kullanan yargı kurumları, yasalar çerçevesinde gereğini takdir ve ifa edecektir" açıklamasını yaptı.

Yargıtay Başkanlığı, emekli 104 amiralin imza attığı ve soruşturma başlatılan bildiriyle ilgili açıklama yaptı.

"Türk milleti adına bağımsız ve tarafsız şekilde kullanan yargı kurumları, yasalar çerçevesinde gereğini takdir ve ifa edecektir" denilen açıklamada, "Anayasal ve yasal yetkiye dayanmayan ve milletin iradesini hedef alan hiçbir güç ve oluşum kabul edilemez" ifadesi kullanıldı. 'Demokratik hukuk düzeninin korunmasının yargı kurumlarının en temel görevi olduğu' hatırlatılan açıklama şöyle: "Anayasal ve yasal yetkiye dayanmayan ve milletin iradesini hedef alan hiçbir güç ve oluşum kabul edilemez. Geçmişte yaşanılanlar göstermiştir ki darbe, muhtıra ve vesayet hevesi olanlar, milletimizin engin feraseti ve eşsiz kahramanlığı ile bertaraf edilmiştir. Türkiye Cumhuriyeti devletinin güvenliğine, anayasal ve demokratik düzen ile bireysel hak ve özgürlüklere yönelik her türlü müdahaleye karşı yargı yetkisini Türk milleti adına bağımsız ve tarafsız şekilde kullanan yargı kurumları, yasalar çerçevesinde gereğini takdir ve ifa edecektir." 

NE OLMUŞTU?

TBMM Başkanı Mustafa Şentop'un 'Montrö' açıklamaları tartışılmaya devam ederken 103 emekli amiral Şentop'un ifadeleriyle başlayan tartışmalara ve Deniz İkmal Komutanı Tuğamiral Mehmet Sarı’nın 'takke ve cübbe' giydiği bir fotoğrafının basına yansımasına ilişkin ortak bir bildiri yayımlamıştı. Bildiride "Montrö; sadece Türk Boğazlarından geçişi düzenleyen bir sözleşme değil, Türkiye'ye İstanbul, Çanakkale, Marmara Denizi ve Boğazlardaki tam egemenlik haklarını geri kazandıran, Lozan Barış Antlaşmasını tamamlayan büyük bir diplomasi zaferidir" denilirken, Tuğamiral Sarı'nın görüntülerine ilişkin olarak da "Kabul edilemez nitelikteki bazı görüntüler, haber ve tartışmalar ömrünü bu mesleğe adamış bizler için çok derin bir üzüntü kaynağı olmuştur" denilmişti. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun bildiriye "Haddinizi bilin" sözleriyle tepki gösterirken, Şentop da bildiri için 'darbe çağrışımlı' nitelemesi yapmıştı.

Söz konusu bildiri AKP'den de tepki çekmişti. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, soruşturma başlatmış, "04/04/2021 tarihinde bazı internet siteleri ve sosyal medya mecralarında paylaşılan ve ‘103 amiralden Montrö bildirisi' başlığı altında yayınlandığı belirtilen açıklamayı hazırlayanlar ile varsa irtibatlı oldukları kişilerin tespiti ve yasal gereğinin takdir ve ifası amacıyla re'sen soruşturma başlatılmıştır" açıklamasını yapmıştı. 103 emekli amiral ile ilgili başlatılan soruşturma kapsamında bu sabah gözaltılar yapılmıştı. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Boeing'i suçladıktan sonra ölen eski çalışanın ifadesi ortaya çıktı
Simit satışlarında yeni dönem: Simit fiyatında bakanlığın onayı artık zorunlu
'Hamas’ın önüne çok cömert bir teklif sunuldu'
Oyuncu Gül Onat'tan itiraf!
İlk ziyaret Özgür Özel'e yapılacak