Yargıtay'dan emsal karar! Sakın eşinize bu kelimeyi söylemeyin: Boşanma sebebi sayılıyor!

Yargıtay, eşlerin telefonda birbirine "Alo" demesinin dahi boşanma sebebi sayılabileceğine dair emsal bir karar verdi. Bu karar, birçok kişiyi şaşırttı ve tartışmalara yol açtı.

Yargıtay 2. Hukuk Dairesi, Samsun'da görülen bir boşanma davasında emsal olacak bir karara imza atarak dikkat çekti. İlk derece mahkemesi, eşlerin birbirlerine farklı şekilde kusurlu davranışlarının yanı sıra taraflardan birinin eşine "Alo" diye hitap etmesini ayrıca kusur sayarak boşanmalarına karar verdi.

'ALO' DEMEK KUSURLU DAVRANIŞ 

Tarafların avukatları, bu karara itiraz ederek istinaf incelemesi için Bölge Adliye Mahkemesine başvurdu. Ancak istinaf talepleri reddedilince taraflar temyize gitti. Yargıtay 2. Hukuk Dairesi, yapılan temyiz incelemesi neticesinde eşine "Alo" diye hitap etmenin kusurlu bir davranış olduğuna hükmetti ve tarafların itirazlarını reddetti.

Bu kararın peşinden vatandaşlar da fikirlerini belirtti. Bülent Bozkurt, "Alo" demenin doğru bir iletişim tarzıyla yapıldığında mesele olmadığını belirtirken, eşi Ayşe Bozkurt ise "Alo" sözcüğünün yalnız telefonda kalması gerektiğini belirtti.

"GRAHAM BELL DUYSA VAZGEÇERDİ"

​​​​​​​

Karara şaşıran gençlerden Yaprak Yılmaz, Alexander Graham Bell'in telefonu icat ettiğini hatırlatarak, "İlk defa duydum. Bu devirde boşanmak çok kolaymış. Böyle ise eğer, bir ‘Alo’ demeye. Graham Bell bunu duysa icattan vazgeçerdi" derken, Can Durgun adlı genç de, "Ben de ilk defa duydum. Kadın bahane olarak kullanmış. Kadın zaten boşanmak istiyordu, bahane olarak kullanmış. Bence öyle" ifadelerini kullandı.

Uzun senelerdir evli olan Hatice Aslan ve Remzi Aslan çifti ise evlilikte sabır ve saygının önemine vurgu yaparak, küçük sorunların büyütülmemesi gerektiğini ifade etti.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Hollywood'un "B Film Kralı" efsane yönetmen Roger Corman, hayata gözlerini yumdu!
Geçtiğimiz hafta ekrana gelmemişti. Bahar dizisinden bir kötü haber daha geldi
Kuşum Aydın'ın Son Estetiği Gündem Oldu! Görenler Gözlerine İnanmadı!
Camdaki Kız'dan sonra en iddialı dizi: Kanal D yerine gelecek diziyi açıkladı!
E-Call Teknolojisi Kaza İncelemesinde Önemli Rol Oynuyor: Savcılığın Tutumunda Tartışma