Yarından itibaren yürürlüğe girecek: Yüzde 128’lik zam!

Sonbaharın gelmesiyle birlikte grip salgını hızla yayılmaya başladı. Ancak grip aşısı yaptırmak isteyenler için olumsuz bir haber var. Geçen yıla kıyasla grip aşısı fiyatlarında yüzde 128 artış yaşandı.

Sonbaharın gelmesiyle birlikte grip salgını hızla yayılmaya başladı. Ancak grip aşısı yaptırmak isteyenler için olumsuz bir haber var. Geçen yıla kıyasla grip aşısı fiyatlarında yüzde 128 artış yaşandı. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından belirlenen risk grupları dışında kalan vatandaşlar, yarından itibaren grip aşısı için 560 lira ödeyecek.

FİYATI 560 LİRAYA ÇIKTI

Grip, her yaştan insanı etkileyebilen bulaşıcı bir hastalık olarak biliniyor ve grip aşısı, bu hastalığa karşı en etkili koruma yöntemi kabul ediliyor. 2023 yılında eczanelerde 245 lira olan grip aşısının fiyatı, 2024 itibarıyla 560 liraya yükseldi. Grip virüsü, hastalığın ilk 24 ila 72 saati arasında bulaşıcı hale gelerek hastalar farkına varmadan başkalarına yayılabiliyor.

BU GRUPLARA ÜCRETSİZ

SGK, grip aşısını ücretsiz yaptırabilecek grupları açıkladı. Buna göre, 65 yaş ve üzerindeki kişiler, huzurevlerinde veya yaşlı bakım evlerinde kalanlar, hamileler ve belirli kronik hastalıkları olan çocuk ve yetişkinler, doktorları tarafından reçete edilmesi durumunda grip aşısını ücretsiz olarak alabilecek.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.