Yaş sınırı 69'a yükseltildi: Ticari araç sürücüler için yol açıldı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından alınan kararla, Kovid-19 sürecinde yaş sınırı 69'a çıkarıldı. Ticari sürücüler için uzatılan yaş sınırıyla birlikte sektöre nefes aldırılırken, 2024'e kadar süre uzatma kararı da alındı.

Kovid-19 salgınına ilişkin alınan kararlar çerçevesinde, trafiğe çıkacak sürücülerin yaş sınırı 69'a yükseltildi. Normalleşme sürecinde artan yolcu taşımacılığı ihtiyaçlarına cevap verebilmek amacıyla alınan bu karar, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından duyuruldu. Ticari yük ve yolcu taşımacılığı yapan sürücüleri etkileyen bu gelişmelere dair detaylar şu şekilde paylaşıldı:

YAŞ SINIRI GENİŞLETİLDİ


Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın kararıyla birlikte, mesleki yeterlilik kapsamında çalışma sürelerine dair yaş sınırı, salgın öncesinde 66 olarak belirlenmişti. Ancak Kovid-19 salgını nedeniyle bu sınır genişletildi.

YAŞ SINIRI 69'A YÜKSELDİ


Salgın döneminde artan ticaretin etkisiyle, sektörde faaliyet gösteren sürücülerin ihtiyaçlarını karşılamak adına yaş sınırı artırıldı. Başlangıçta geçici olarak alınan bu düzenleme, 3 senedir devam ediyor ve 66 olan yaş sınırı 31 Aralık 2023 tarihine kadar 69 olarak belirlendi. Bu tarihten sonra 69 yaşını dolduran bireyler sürücü olamayacaklar.

SÜRE UZATILDI


Kahramanmaraş depreminin ardından 6 Şubat 2023'te sürücü eğitimleri olumsuz etkilendi ve sektörde sürücü ihtiyacında artış görüldü. Bu olumsuzlukları gidermek amacıyla ticari taşımacılık faaliyetlerinde sürenin uzatılma kararı alındı. 2024 yılının sonuna kadar bu düzenleme geçerli olacak.

Dünya genelindeki olayların etkisiyle ticari koridorlardaki değişiklikler, kara yoluyla taşımalarda artışa neden olmaktadır. Örneğin, Ukrayna-Rusya savaşı gibi gelişmeler, vize gereksinimlerinde değişikliklere yol açabilir ve vizeli sürücülerden daha fazla talep edilebilir.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Hollywood'un "B Film Kralı" efsane yönetmen Roger Corman, hayata gözlerini yumdu!
Geçtiğimiz hafta ekrana gelmemişti. Bahar dizisinden bir kötü haber daha geldi
Kuşum Aydın'ın Son Estetiği Gündem Oldu! Görenler Gözlerine İnanmadı!
Camdaki Kız'dan sonra en iddialı dizi: Kanal D yerine gelecek diziyi açıkladı!
E-Call Teknolojisi Kaza İncelemesinde Önemli Rol Oynuyor: Savcılığın Tutumunda Tartışma