Yasemin Açık Vakfı, Depremin Kadınlarına Sahip Çıktı!

Yasemin Açık Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yasemin Açık, depremde kalan kadınlara sahip çıkıyor! Açık, kadınlara atfedilen toplumsal roller sebebiyle yaşanan eşitsizliklere dikkat çekti; “Deprem bölgesindeki kadınlar için şartlar çok daha ağır..

Yasemi Açık Vakfı deprem kadınlarını unutmadı.. Yüzyılın felaketi için kolları sıvayan vakıf için deprem kadınlarının geri oldukça büyük..

VAKIFTAN YAPILAN AÇIKLAMA ŞÖYLE; 

"Aziz, Cumhuriyetin 100.yılında kurulan Vakfın ilk projesini, bölgenin daha hızlı toparlanmasını sağlamak, toplumsal cinsiyet eşitliğine ve kadının gelişimine katkı sağlamak amacıyla  deprem bölgesinden hayata geçireceğiz." 

ONLAR YALNIZ DEĞİL!

 "Sonuç olarak kadınlar artık insanların hayatında her zamankinden daha fazla ikinci plana atılıyor. İlk projemizi hayata geçirmeyi planlıyoruz. Çünkü deprem bölgelerinde daha hızlı toparlanma için kadınların hayata katılımı ve kadının güçlenmesi önceliklidir. Eğitim ve istihdamdaki durumu tersine çevirmemiz lazım." Yasemin Açık bu konuya değindi ve deprem kadınlarının yanında olduğunu söyledi...

Deprem bölgesini daha da geliştirmek için bölgeye gideceklerini, öncelikle yerel kadınların iş hayatına katılmalarını ve üretmelerini sağlayacak kurslar, eğitim ve mentorluk programları düzenleyeceklerini açıkladı..

 Profesör ayrıca, özellikle kız çocukları ve genç kızları eğitim hayatları boyunca desteklemeye ve onların işgücü piyasasına katılımlarına katkıda bulunmaya yönelik çalışmalarının devam ettiğini açıkladı.
 Yasemin Açık bu konuda şunları söyledi: "Eğitim ve istihdam açısından bu durumu tersine çevirmek için kamu, özel sektör ve STK'lar olarak dayanışma ruhuyla hareket etmeli ve kapsayıcı ortaklıklar geliştirmeliyiz."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

Kira krizinde dikkat çeken rakam: Ara bulucuya başvuru sayısı 169 bini aştı!
Rekabet Kurumu: Özel Fransız Liselerine 21 Milyon TL Ceza Kesildi
Merkez Bankası Başkanı: 2024 Enflasyon Tahmini Yüzde 38'e Yükseldi
Dış Ticaret Haddi Yükseldi, İhracat ve İthalat Miktarlarında Düşüş Devam Ediyor
THY'den Jose Mourinho'lu o reklam, gösterildi!