YAŞ'ın değişimiyle ilgili Bakan Bozdağ'dan açıklama: Amaç darbe zeminini ortadan kaldırmak

Milliyet'in haberine göre 24'ün canlı yayınında gündeme ilişkin soruları yanıtlayan Bozdağ, MİT ve Genelkurmay'ın konumuyla ilgili yapılacak yasal düzenleme için muhalefetle görüşeceklerini açıkladı.Yüksek Askeri Şura'nın...

Milliyet'in haberine göre 24'ün canlı yayınında gündeme ilişkin soruları yanıtlayan Bozdağ, MİT ve Genelkurmay'ın konumuyla ilgili yapılacak yasal düzenleme için muhalefetle görüşeceklerini açıkladı.

Yüksek Askeri Şura'nın yapısının değişmesiyle ilgili konuşan Bakan Bekir Bozdağ, amaç darbe zeminini ortadan kaldırmak. Sivil üyelerle demokratik denetim sağlanacak" dedi. Bozdağ, "artık son söz sivillerde olacak" diye belirtti.

Ordunun anayasal olarak Cumhurbaşkanı'na bağlı olması gerektiğini söyleyen Bozdağ, darbe girişimiyle ilgili ABD'nin yaklaşımı konusunda "ABD, Türkiye düşmanlarının gözünden bakıyor. FETÖ, ABD için de tehdit bunu anlatacağız. İhanetin arkasında Gülen var, ABD de bunu biliyor" dedi.

Bozdağ, ABD'ye yapılacak ziyaretle ilgili "Dışişleri bakanımızla gidip Gülen'i isteyeceğiz, Gülen'in 3. bir ülkeye kaçma niyeti var" dedi.

Almanya'nın, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Köln'deki mitinge videokonferansla bağlanmasını engellemesi konusunda Bozdağ, "Demokrasi dersi verenlerin hali ortada. Bu engelleme Almanya'nın demokrasi  konusunda samimi olmadığının bir göstergesidir" dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

Özgür Özel'den Erdoğan'a anlamlı hediye: Cumhuriyet Ateşi
Özgür Özel, Erdoğan ile görüşmesinin ardından Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşecek
İYİ Parti Trabzon’da istifalar devam ediyor
Erdoğan, Gambiya Cumhurbaşkanı Barrow ile bir görüşme gerçekleştirdi
Meclis Başkanı Kurtulmuş bugün DEM Parti, İYİ Parti ve Saadet Partisi'ni ziyaret edecek