Yatırımcılara IBAN uyarısı geldi!

Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği, son günlerde telefon ve sosyal medya aracılığıyla gerçekleştirilen dolandırıcılık girişimlerine karşı yatırımcıları dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği (TSPB), yatırımcıları dolandırıcılık girişimlerine karşı uyarmak amacıyla bir açıklama yaptı. Açıklamada, dolandırıcıların, yetkili sermaye piyasa kurumlarının isimlerini ve logolarını kullanarak telefonla veya sosyal medya aracılığıyla sahte aracılık belgeleri düzenledikleri belirtildi.

Yüksek getiri vaatleriyle yatırımcıları yeni hesap açmaya ikna etmeye çalıştıkları ve bu hesaplara para göndermeleri istendiği konusunda ihbarların arttığı ifade edildi. TSPB, yatırımcıların bu tür dolandırıcılıklara karşı dikkatli olmaları gerektiğini vurguladı.

Yatırımcılara, resmi iletişim ve web sitesi bilgilerini kontrol etmeleri, ayrıca banka hesabı ve IBAN bilgilerini yetkili kurumlardan doğrulamaları hatırlatıldı. Bunun yanı sıra, yapay zeka kullanılarak oluşturulan sahte sosyal medya hesapları ve videoların, devlet yetkilileri ve tanınmış iş insanlarının ses ve görüntülerini içeren dolandırıcılık amaçlı içerikler olduğu bildirildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.