Yatırımcıların dikkatine! Savaş piyasayı vurdu

Piyasaları etkileyen, Ortadoğu'da İran ve İsrail arasındaki gerginlik ve bölgesel savaş tehlikesinin artması beklentisi oldu. Bu durum altın fiyatlarının rekor seviyelere yükselmesine neden oldu ve ons altın, spot piyasada 2.400 doları aşarak tüm zamanların en yüksek seviyesini gördü.

Altın fiyatları, Ortadoğu'daki artan gerilimin etkisiyle tarihi seviyelere ulaşırken, kripto para piyasası büyük bir düşüş yaşadı. Bu tansiyon, borsaları da olumsuz yönde etkiledi ve ons altın spot piyasada 2.400 doları aşarak rekor kırdı.

Uzmanlar, altın fiyatlarındaki yükselişte jeopolitik risklerin ve Çin ekonomisine dair endişelerin yanı sıra güvenli liman talebinin artmasının etkili olduğunu vurguladılar. Goldman Sachs, yıl sonu altın fiyatı tahminini ons başına 2.300 dolardan 2.700 dolara çıkardı.

GERİLİM SÜRÜYOR

Goldman'ın analizine göre, Fed'in para politikası adımları, ABD seçimleri ve küresel ekonomik gelişmeler, altın fiyatlarındaki yükseliş eğilimini destekliyor.

Ortadoğu'da İran-İsrail gerilimi ise tırmanışa geçti. İran, Şam'daki büyükelçilik saldırısının ardından "Meşru savunma bir zorunluluktur" açıklamasını yaptı. ABD medyası, İran'ın 48 saat içinde İsrail'e saldırabileceği iddiasını ortaya attı.

İsrail ise olası bir misilleme ihtimaline karşı 'tetikte' olduklarını belirtti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

‘Masanızda benim fotoğrafım varmış
Diyanet'in öğle yemeğinde her gün et var
Meteorolojiden İstanbullulara kötü haver: 17 Mayıs 2024 İstanbul hava tahmini
Cumhurbaşkanlığı'nın 'tasarruf' genelgesi Resmi Gazete'de yayımlandı
İstanbul'da ucuz ev kalmayınca yatırımcılar da Düzce'ye yöneldi