Yavaş 130 dönüme ekip Ankaralılara ücretsiz dağıttı! Müjdeyi duyurdu

Türkiye'de benzeri görülmemiş bir hizmet Ankara’da hayata geçirildi. Belediyecilikte örnek teşkil eden bu müjde, sosyal medyada paylaşıldı. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, 130 dönümlük alanda yetiştirdiği ekinleri Ankaralılara ücretsiz dağıtacağını duyurdu. İşte detaylar...

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Ankaralılar için sevindirici bir haber paylaştı. Yavaş, 130 dönümlük alanda yetiştirilen ekinlerin ücretsiz olarak dağıtılacağını duyurdu.

ÜCRETSİZ DAĞITIM YAPILACAK

Mansur Yavaş, BAKAP Tarım Kampüsü'nde ekilen silajlık mısırın hasadına başlandığını ve bu mısırların Başkent’teki küçük aile işletmelerine ücretsiz olarak dağıtılacağını açıkladı.

Son dört yıldır devam eden bu uygulama kapsamında, hayvancılıkla uğraşan üreticilere kaliteli yem desteği sağlanıyor. Yavaş, "Bu yıl da hasat ettiğimiz silajlar üreticilerimize güç katacak. Her zaman üreticilerimizin yanında olacağız" dedi.

YERLİ ÜRETİCİYE KATKI

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin bu girişimi, yerli üreticilere destek sunarak kırsal kalkınmayı teşvik etmeyi amaçlıyor. Ücretsiz dağıtılan silajlar sayesinde hayvan yetiştiricileri, maliyetlerini azaltarak üretim süreçlerini daha verimli hale getirebilecek.

Mansur Yavaş’ın sağladığı bu destek, üreticiler tarafından büyük beğeni toplarken, belediyenin kırsal kalkınmayı hedefleyen adımları Başkent’te tarımsal üretimi artırmayı hedefliyor.

Kırsal kalkınmayı desteklemek ve yerli üreticilerimize katkı sağlamak amacıyla BAKAP Tarım Kampüsü'nde 130 dönümlük alanda yetiştirdiğimiz silajlık mısırın hasadına başladık. ????

Son dört senedir, kaliteli kaba yemimizi Başkent'teki küçük aile işletmelerine ücretsiz olarak sunarak… pic.twitter.com/pZr6dAToXe

— Mansur Yavaş (@mansuryavas06) September 20, 2024

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.