Yavaş'ı kızdıran o tweet: Silinmesini istedi!

Mansur Yavaş'ın 2023 yılında özel kalem müdürlüğünü üstlenen Ankara milletvekili Yüksel Arslan, sosyal medya hesabından CHP'yi dolaylı olarak sert bir dille eleştirdi. Arslan'ın bu açıklamaları gündeme geldiğinde, Mansur Yavaş'tan Arslan'a yanıt geldi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'a yakınlığıyla tanınan ve 2023 yılında Yavaş’ın özel kalem müdürlüğünü üstlenen Ankara Milletvekili Yüksel Arslan, dolaylı bir şekilde CHP'yi eleştirdi. Geçtiğimiz yıl İYİ Parti'den ayrılarak bağımsız olarak devam eden Yüksel, sosyal medya platformu X üzerinden bir paylaşımda bulundu. Paylaşımda, "Tek derdi kendi kariyeri ve ona çizilen rotada yürümek olana, "Proje Çocuk" denir, "Mustafa Kemal'in Askeri" denmez" dedi.

"TERÖR ÖRGÜTLERİYLE AYNI KAREYE GİRENLER ATATÜRK’ÜN HATIRASINA İHANET EDER"

Arslan, yaptığı paylaşımda şunları söyledi,

"Kurucu iradenin, Atatürk'ün ortaya koyduğu kuruluş ilkelerinin düşmanlarıyla el el olanlar, "Mustafa Kemal'in Askeri" olamaz. Terör örgütleriyle, etnik bölücülerle, vatan hainleriyle aynı kareye girenlerin, Atatürk'ün aziz hatırasına ve mücadelesine ihanet ettiği gün gibi ortada.

"Mustafa Kemal'in Askerleriyiz" sözü sorumluluk sahibi ve inanmış insanların dilindeyse memleketin problemlerine şifa olur. Siyasi kalpazanların ve hangi bayrağa merhaba durduğu belli olmayan kimliksizlerin ağzından çıkıyorsa, kirli niyetlerin üstü örtülmek isteniyordur.

"TEK DERDİ KENDİ KARİYERİ OLANA MUSTAFA KEMAL'İN ASKERİ" DENMEZ"

Devletimizin temeline, milletimizin varlığına yönelik saldırıların hedefine erişmesi için işbirlikçilik yapanlar, "Mustafa Kemal'in Askeri" değil düşmanıdır. Kariyer basamaklarını çıkmak için Avrupa başkentlerinde kapı aralayanlar, Türk'ün kudreti ve kuvvetinden başka irade tanımayan Atatürk'e bizim gözümüzle bakamazlar. Tek derdi kendi kariyeri ve ona çizilen rotada yürümek olana, "Proje Çocuk" denir, "Mustafa Kemal'in Askeri" denmez."

Kurucu iradenin, Atatürk'ün ortaya koyduğu kuruluş ilkelerinin düşmanlarıyla el el olanlar, "Mustafa Kemal'in Askeri" olamaz. Terör örgütleriyle, etnik bölücülerle, vatan hainleriyle aynı kareye girenlerin, Atatürk'ün aziz hatırasına ve mücadelesine ihanet ettiği gün gibi ortada.…

— Yüksel Arslan (@ArslanYuksel06) September 22, 2024

MANSUR YAVAŞ'TAN AÇIKLAMA

Mansur Yavaş, Arslan'ın açıklamalarının ardından sosyal medya hesabından bir paylaşım yaparak, Yüksel Arslan’ın yayınladığı metni onaylamadığını belirtti.

Yavaş yaptığı paylaşımda şunları söyledi,

"Kamuoyunun dikkatine: Bağımsız milletvekili Sayın Arslanın bu açıklamalarını ve yayınladığı metni onaylamadığımın bilinmesini isterim. Ayrıca iyi bilinmelidir ki bu tür açıklamalar benim siyaset tarzıma uymamaktadır. Kendisine tavsiyem bu twiti silmesidir."

Kamuoyunun dikkatine:
Bağımsız milletvekili Sayın Arslanın bu açıklamalarını ve yayınladığı metni onaylamadığımın bilinmesini isterim.
Ayrıca iyi bilinmelidir ki bu tür açıklamalar benim siyaset tarzıma uymamaktadır.
Kendisine tavsiyem bu twiti silmesidir. https://t.co/Srx7WMZT9L

— Mansur Yavaş (@mansuryavas06) September 22, 2024

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.