Yavaş'tan Ankara'ya 2 metro hattı projesi müjdesi!

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), Başkent'in metro ağını genişletmek amacıyla çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda, Koru-Bağlıca ve Koru-Yaşamkent ile Keçiören Şehitler-Ovacık Uzatma Hatları'nın projelerini tamamlayarak, incelenmek üzere Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'na teslim etti.

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), Başkent'in metro ağını genişletmek için çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda, Koru-Bağlıca ve Koru-Yaşamkent ile Keçiören Şehitler-Ovacık uzatma hatlarının projelerini tamamlayarak, incelenmek üzere Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'na sundu.

Başkent'te artan nüfus yoğunluğu ve araç sayısının neden olduğu trafik sıkışıklığını çözmek için adım atan Ankara Büyükşehir Belediyesi, yeni metro projeleri üzerinde çalışıyor. Yıllar sonra kente kazandırılacak olan yeni metro hatları için çalışmalar devam ediyor.

Daha önce projesi ve resmi süreçleri tamamlanan, ihale aşamasında olan Mamak Metrosu'nun (Dikimevi-Natoyolu) ardından, 9,36 kilometre uzunluğunda ve 5 istasyondan oluşan M2 Koru-Yaşamkent ve Koru-Bağlıca ile 7,69 kilometre uzunluğunda ve 4 istasyondan oluşan M4 Şehitler-Ovacık uzatma hatlarının da projeleri tamamlandı. Hazırlanan projeler, incelenmek üzere Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'na teslim edildi.

MANSUR YAVAŞ DUYURDU

ABB Başkanı Mansur Yavaş, X hesabından yaptığı paylaşımla metro hatlarında gelinen son durumu duyurdu. Yavaş, şu açıklamayı yaptı:

"Ankara'mızın metro ağı için çalışmalarımız sürüyor. Daha önce projesi ve resmi tüm süreçleri tamamlanan, ihale aşamasında olan Mamak Metrosu'nun peşinden, Koru Bağlıca - Koru Yaşamkent Uzatma Hattı (9,36 km, 5 istasyon) projesi tamamlandı ve bugün incelenmek üzere Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'na teslim edildi. Keçiören Şehitler-Ovacık Uzatma Hattı (7,69 km, 4 istasyon) projesi tamamlandı ve incelenmek üzere Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'na teslim edildi. Projesi yapılan Kızılay-Dikmen ve Çayyolu-Sincan Hatları dahil 5 projede 51,33 km'lik yeni metro hatlarımız için gün kaybetmeden çalışmaya devam ediyoruz. Havalimanı Metrosu'nun sorumluluğu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nda olduğu için belediye olarak bir çalışma yapamadığımızı ayrıca belirtiyorum."

Başkentte raylı sistem ağını genişletilmesi amacıyla 5 yeni metro hattının projeleri sürdürülüyor. Dikimevi-Natoyolu (Mamak), M2 Koru-Bağlıca ve Koru-Yaşamkent, M4 Şehitler-Ovacık, M5 Kızılay-Dikmen ve M6 Çayyolu-Sincan hatlarının tamamlanmasının peşinden Ankara’ya toplamda 51,33 kilometrelik raylı sistem hattı kazandırılmış olacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri

Taşıyıcı annelik nedir? Yasal mıdır?
Antalya'da Köpek Kavgası Kanlı Bitti: Orhan S. Otomobilin Arkasına Bağlanıp Sürüklendi
Kahramanmaraş'ta Mobilya Fabrikasında Yıldırım Yangını: 30 Milyon Liralık Zarar!
Edirne'de 112'ye Gelen Çağrıların %58'i Gereksiz: Asılsız İhbarlar Acil Durumları Tehlikeye Atıyor
Türkiye, Gazze'ye 52 bin ton yardım gönderdi: Yardım listesinde birinci sırada