Yavaş'tan çok konuşulacak adaylık açıklaması geldi!

2028'de gerçekleştirilecek cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde, CHP'nin adayıyla ilgili spekülasyonlar devam ediyor. ABB Başkanı Mansur Yavaş'ın adı da sıkça geçiyor ve bazı parti üyeleri tarafından adaylık için çağrı yapıldığı iddia ediliyor.

31 Mart seçimlerinde elde edilen başarı sonrasında ABB Başkanı Mansur Yavaş ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun cumhurbaşkanlığı adaylığı için sıkça gündeme geldiği görülüyor. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, konuya ilişkin "Günü geldiğinde arkadaşlarımızdan biri cumhurbaşkanı adayı olacak" şeklinde bir açıklama yaparak tartışmalara son vermişti. Mansur Yavaş da konuyla ilgili önemli bir açıklama yaptı.

CHP'nin Ankara il ve ilçe danışma kurulu toplantıları, geçtiğimiz gün Necmettin Erbakan Kültür Merkezi'nde düzenlenen bir toplantıyla tamamlandı. Toplantıya katılan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, konuşma yaptı. Cumhuriyet gazetesinin aktardığına göre, Yavaş konuşmasının sonunda yerel seçim başarısından bahsetti ve salondan bazı üyelerin kendisine cumhurbaşkanı adayı olması yönünde çağrıda bulunduğu belirtildi.

"GÜNÜ GELDİĞİNDE..."

Bunun üzerine de Yavaş’ın parti üyelerine CHP Genel Başkanı Özel’in "Şu anda takımda iki forvet var. Biri Mansur Yavaş, diğeri Ekrem İmamoğlu. Maçın son dakikasında bir penaltı kazanıldığında teknik direktör, ‘Bırakın ben atacağım’ demez. En formda oyuncusuna attırır. Günü geldiğinde de arkadaşlarımızdan biri cumhurbaşkanı adayı olacak," ifadelerine vurgu yaptı. 

"SOMUT BİR SÜRECE KADAR AĞZIMI AÇMAYACAĞIM"

Yavaş’ın "Genel başkanımız bizi onurlandırdı. ‘İki forvetim var’ derken beni de saydı. Ben ABB başkanıyım. Somut bir cumhurbaşkanlığı süreci çıkana kadar bu konuyu ağzıma almayacağım. Somut bir süreç çıktığında partinin ve genel başkanın takdiri neyse onu yapacağız," ifadelerini kullandığı öğrenildi.

'CHP' MESAJI DİKKAT ÇEKTİ

Partililer, Yavaş’ın "Ben geleceğimi CHP ile kurdum" mesajını verdiğini de söylediler.

Parti yetkilileri, Ankara'da yapılan danışma kurullarının genel havasını değerlendirerek, "Partide genel olarak memnuniyet hakim. Tabanda geleceğe umutla bakan ve iktidar için inanan bir hava var. Bu durum çalışma motivasyonunu da artırıyor" şeklinde bir değerlendirme yaptılar.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.