Yaz aylarında beslenme, hava sıcaklıklarının artması ile birlikte her yaştan insan için vücudun temel gereksinimleri doğrultusunda değişiyor. Havaların ısınmasıyla artan sıvı ihtiyacı gibi genel beslenme kurallarında da değişiklik yapılması gerekiyor.
Yaz aylarında sıcaklık ve nem artışı nedeniyle vücut ısısı artıyor ve metabolizma bu yeni duruma uyum sağlamakta zorlanıyor. Özellikle tansiyon, kolesterol, kalp sorunu olan kişilerin ve çocukların yaz aylarında olabildiğince dikkatli beslenmeleri gerekiyor.
Domates Ve Salatalık
Domates hem düşük kalorili hem de çok faydalıdır. Yazın kahvaltıda, öğlen yemeklerinde, akşam yemeklerinde sofranızdan eksik etmeyin. Salatalığı ise kabuğu ile yemekte fayda var. Salatalık sindirim sisteminizi düzenler.
Karpuz
Karpuz yerken tek dikkat edilmesi gereken nokta, çok kalorili olduğundan porsiyonudur. Karpuzu yemeklerden 2- 3 saat sonra tüketmelisiniz.
Kuinoa
Protein içerikli bir besin olup, bulgura benzer. Demir ve çinko bakımından oldukça zengindir. Yazın salatalarınıza haşlanmış olarak koyabilirsiniz.
Yulaf Ezmesi
Özellikle kilo vermek isteyenlerin yazın vazgeçemediği bir besindir. Düşük kalorili olmasının yanında tok tutucudur. Yazın gönül rahatlığıyla tüketebilirsiniz.
Enginar
Enginarın faydaları herkes tarafından bilinir. Enginar hücrelerin yenilenmesini sağlar. Yağ oranı düşük olup, A ve C vitamini yönünden zengindir.
Kabak
Lif açısından çok zengin bir sebze olup, her çeşidi yapılmaktadır. Düşük kalorili bir sebzedir.
Su, Soda Ve Limonata
Normalde sıvı tüketimi günde 1,5 litrenin üzerinde olmalıdır. Yazın ise bu ihtiyaç daha da artar. 3 litreye yakın olur. Yazın soda tüketilmesi de önemlidir. Ter ile vücuttan atılan minerallerin yerine konmasını sağlar.
Yoğurt, Ayran Ve Cacık
Yoğurt bağırsakları düzenler. Ayrıca bol kalsiyum içerdiğinden son derece önemli ve gereklidir. Yaz aylarında yoğurt, ayran ve cacık bolca tüketilmelidir.