Yazar Sabahattin Ali Edremit’te, belediye başkanı eşliğinde anıldı! Büyük vefa!

Edremit Belediyesi ölümünün 76. yılında yazar Sabahattin Ali'yi anarak, büyük bir vefa örneği gösterdi. Sabahattin Ali'nin adının verildiği parkta anıldı ve karanfiller bırakıldı.. Unutulmayan üstad saygıyla hatırlandı..

Edremit Belediyesi, yazar Sabahattin Ali'yi ölümünün 76'ncı yılında adını taşıyan parkta andı. Programa, 31 Mart'ta yapılan belediye seçimlerinde seçilen Edremit Belediye Başkanı Mehmet Ertaş katıldı.

Türkiye'nin en önemli yazarlarından Edremit'te yaşayan Sabahattin Ali'nin öldürülmesinin 76. yıl dönümünde 1918-1921 yılları arasında parka onun adı verilmiş, daha sonra da yazarın çocukluğu geçmiştir. Edremit Belediye Başkanı Mehmet Ertaş, anma töreninde şunları söyledi: "Tarihe damgasını vuran usta yazarımız gibi Edremit'te yaşanan değerleri daha çok anıyoruz. Kültürel faaliyetlerimiz bundan sonra da daha da artarak devam edecek. "Sabahattin Ali'yi rahmet ve şükranla anıyorum" dedi.

31 Mart yerel yönetim seçimlerinde seçilen Edremit Belediye Başkanı Mehmet Ertaş'ın yanı sıra meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Sol yazarın anıtına karanfiller koyuldu..

 

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Depremlerin Ardından Kahramanmaraş ve Hatay'da Afetzedelerin Su Mücadelesi
KKTC'de asgari ücret, 29.640 TL olarak belirlendi
Cem Yılmaz'dan Bomba Duyuru: G.O.R.A. Serisine Yeni Film Geliyor!
Herkesin beklediği Asgari ücret zammıyla ilgili önemli gelişme!
Adnan Oktar davasında ara karar! Tahliye Kararı!