Yazarlar Kayseri’de Buluştu: 7. Kitap Fuarı Coşkusu!

Kayseri 7. Kitap Fuarı, yerel yazarların katılımıyla dolu dolu geçerken, Sümer Tek ve Prof. Dr. Ayşe Filiz Yavuz, okurlarıyla buluşarak eserlerini tanıttı. Okuma kültürünün önemini vurgulayan yazarlar, bu etkinliğin kendileri için büyük bir fırsat olduğunu dile getirdi.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 7. Kitap Fuarı, yerel yazarları ve edebiyat severleri bir araya getirdi. Fuar, Kayserili yazarlar Sümer Tek ve Prof. Dr. Ayşe Filiz Yavuz'un katılımıyla renklendi. Yazar Sümer Tek, ilk kitabı "Efeli Hayriye"yi tanıtmak için memleketinde bulunmanın mutluluğunu yaşadığını ifade etti. "Bu benim ilk eserim ve Kayseri'de yaşanmış gerçek hayat hikayelerinden oluşuyor. Anadolu kültürünü yaşatmak adına yazdım," dedi.

KÜLTÜREL BAĞLAR VE ANILAR

Yazar, "Burada olmak gerçekten çok güzel ve çok heyecanlı. Kitap fuarları, yazarlar için eserlerini okuyucularıyla buluşturmanın heyecanını yaşamak adına büyük önem taşıyor," şeklinde konuştu. Okuyucularıyla karşılıklı yorum alışverişinde bulunmanın, yazarlık yolculuğunun önemli bir parçası olduğunu vurguladı.

HİKAYELERİYLE KAYSERİ'DE

Türk Ocakları Genel Başkan Yardımcısı ve yazar Prof. Dr. Ayşe Filiz Yavuz da Kayseri'de olmaktan mutluluk duyduğunu belirtti. Bugün üç kitabını imzalayacağını söyleyen Yavuz, "İçimdeki Yılkı Atları" adlı deneme kitabıyla birlikte iki hikaye kitabını tanıtacak. Yazar, hekimlik mesleğinin etkisiyle ortaya çıkan hikayelerinin gerçek hayattan alındığını, özellikle "Pak Türk'ün Karısı" adlı hikayesinin ilgi çekici olduğunu dile getirdi.

OKUMA SEVİYESİ ARTMAKTA

Kayseri Kitap Fuarı'nın kalabalığı ve canlı atmosferi, yazarları memnun etti. Yavuz, "Ankara'daki kalabalık fuarlara alışkın olsak da, burası da geri kalmıyor. İnsanların okuyor olması, bizim için büyük mutluluk kaynağı," ifadelerini kullandı. Yazarlar, fuar süresince okuyucularıyla saat 17.00'a kadar bir araya gelecekler.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.