SONUNDA PROJE TAKIMI ŞAMPİYON OLDU..

Ali Kaya Soysal

 On küsur sene önce İstanbul Belediyesi'nin desteğiyle kurulan kulüp sonraları isim evrilmesiyle Başakşehir'e dönüştü.. Kadir Topbaş döneminde İstanbul halkının vergileri ve yandaş müteahhitlerin sponsorluğuyla milyon Eurolar harcanıp transferler yapılarak son dört yıldır hep tepeye oynadılar..
Ve sonunda 2019/20 sezonunun şampiyonu oldular..Tebrikler..

Ancak,beynim bulanık, çünkü  dün gece Başaksehir Fatih Terim Stadında 65 de elektrikler kesildi ve oyun yaklaşık 20 dakika durdu.. Aklıma ister istemez geçtiğimiz yıllarda bir seçimde "trafolara kedi girmesi"  ve "mühürsüz zarflar" geldi..Tribünlerde Erdoğan ın " mahdumunu" görünce aklım iyice karıştı..

Lafı eveleyip gevelemeye gerek yok..Elektrik kesilmesinin amacı belli..

Trabzon dan gelecek skora göre son bölümü ona göre oynamak, plan buydu..Ve Trabzon-Konya 90 dakikasından gelen sonuç "milyonlarca" Başakşehir'liyi ve ülkeyi sevince boğdu..

Bu konu UEFA'ya taşınırsa ne olacağını merak ediyorum doğrusu...

Özetle, dünya futbol tarihinin "en uzun sezonu"nun finali bizim ülkemizde böyle oldu tepede.. Ama, altta Ankaragücü'nün dışında 3 takımın kaderi son haftaya kaldı..

Bu arada, koskoca bir Beşiktaş-Fenerbahçe derbisi güme gitti..
Ben şahsen bu maçın tamamını izleyemedim..
Beşiktaş maçı 2-0 almış..

Bir üst basamağa tırmanmanın, üstelik söz konusu Avrupa Kupaları ise kulüplere getireceği maddi katkının boyutları düşünülürse çok önemli bir galibiyet Beşiktaş açısından..

Sonuç olarak, bu sezon tam da ülkemize yakışır biçimde bitti..