Okul müdürü-öğretmen; öğretmen-öğrenci arasında görülen dayanışma eğitim açısından büyük bir öneme sahiptir.
Okul müdürü-öğretmen arasında görülen güven ve işbirliği örgütsel etkililik açısından önem arz etmektedir. Okul müdürü-öğretmen arasındaki dayanışma, örgütsel amaçların ve bu amaçların belirlenmesine bir gerekçe oluşturabilir. Yine, okulun etkililiği için aynı statüdeki bireylerin işbirliği gerekmektedir.
Diğer taraftan, okul müdürü-öğretmen arasındaki dayanışma örğüt içi kararların ve politikaların belirlenmesinde etkili olabilir. Yine bu süreç iletişim engellerini engelleyebilir.
Yine, okul müdürü-öğretmen arasındaki kurulan dayanışma öğretmenlerden beklentilerin ne olduğunu sağlayarak okulu etkili kılabilir.
Ancak, maalesef okullarımızda okul yöneticilerinin bir eğitim yönetimi eğitiminden geçirilmemesi bu dayanışmayı olumsuz etkilemektedir.
Öğretmen-öğrenci arasında kurulacak dayanışma da öğretme-öğrenme sürecini olumlu etkileyecektir. Yine böyle bir süreçte öğrenci okul kültürünün belirli öğeleri konusunda bilgi edinerek öğretme –öğrenme sürecinin etkililiği sağlanacaktır.
Öğretmen-öğrenci arasında kurulacak bir dayanışmada öğretmenin sınıf yönetimi konusunda etkili olmasını sağlayabilir.
Ancak, okullarımızda ezber eğitimin ve bazen de otoriter eğitimin hüküm sürmesi öğretmen-öğrenci dayanışmasını olumsuz etkilemektedir.