Yemekleri bu sırayla yerseniz kilo almazsınız

Beslenme söz konusu olduğunda pek çok tavsiye ve efsane vardır. Bazılarının uygulanmaması daha iyidir, bazıları ise sağlığımıza yararlı olabilir. Örneğin yemeğin yenme sırası. Bu, kan şekerinin dengelenmesine yardımcı olur ve böylece yiyecek isteklerini önleyebilir. İşte detaylar...

BESİN SIRALAMASI: YEMEK YEMENİN DOĞRU KOMBİNASYONU

Besinlerin sindirimini ve emilimini iyileştirmek için besin alımını optimize etmeye yönelik bir beslenme yaklaşımıdır. Hedeflenen bir gıda dizisi ile bazı besinler daha verimli bir şekilde emilmeli ve bu da daha iyi sağlığa yol açmalıdır.

ARAŞTIRMALAR VE SONUÇLAR: METABOLİK SÜREÇLERE ETKİ

Öğünlerin kombinasyonu ve sırasının vücuttaki metabolik süreçler üzerinde önemli bir etkisi vardır: Bu konuyla ilgili daha önce yapılan araştırmalar, bunların aslında kan şekeri seviyeleri üzerinde olumlu bir etkiye sahip olabileceği sonucuna varmıştı. Uzmanlar öncelikle sebze ve protein tüketmemizi öneriyor. Kan şekerindeki ani yükselişleri önlemek için düşük glisemik indeksi olan yiyeceklerin tüketilmesi gerektiğini yazıyor.

OLASI AÇIKLAMA VE SONUÇLAR: BESİN TÜKETİM SIRASININ YARARLARI

Sadece şeker hastaları için değil sağlıklı insanlar için de besin tüketim sırası yararlı olabilir, çünkü yemeğin sonunda alınan karbonhidratlar daha uzun süre tok kalmanıza yardımcı olabilir. Daha sonraki araştırma neticeleri aynı zamanda "besin sıralamasının" tokluk hormonu GLP-1'in üretimini uyardığını ve bunun da açlık hissinin önemli ölçüde azalmasına yol açtığını gösteriyor. Ancak bu ilişkinin tek başına dizi sebebiyle anlamlı olup olmadığı burada da yeterince kanıtlanmamıştır.

UZMAN TAVSİYESİ: DENEYİN VE KALİTELİ BESLENMEYE VURGU

Bu nedenle uzmanlar hala ilk olarak kaliteli gıdaya vurgu yapmanızı ve belirli bir süre süresince gıdayı tüketeceğiniz sırayı denemenizi ve bunun sizin için nasıl çalıştığını kontrol etmenizi tavsiye ediyor.

Önemli: Makale dengeli beslenmenin ve bir uzmana danışmanın yerini almaz!

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri

Oxford Araştırmacılarından Kara Deliklerde "Dalma Bölgesi" Keşfi
Bütün kiri mıknatıs gibi çeken o yöntem: Kızartmalarda işinize yarayacak!
Spotify'a 'telif' davası: ABD'de davalık oldu
Aracınıza kaynar su dökmeyi hiç denediniz mi?
Düğünde geline dolardan yapılmış pelerin taktılar!