Yemeksepeti çalışanlarına gençlerden destek

Binlerce Yemeksepeti emekçisi adil çalışma koşulları için İstanbul’da bir araya geldi. Çalışanlar “Mutlaka kazanacağız. Haklarımızı alana kadar eyleme devam edeceğiz” dedi. CHP’nin gençlik kadroları da Yemeksepeti çalışanlarına destek oldu.

Düşük zam teklifine karşı direnişe geçen Yemeksepeti kuryeleri, bugün de şirketin genel merkez binası ve farklı illerdeki işletmeler önünde buluştu. Birçok farklı şehirden İstanbul’a gelen kuryeler eylemlerini davul zurna eşliğinde halaylarla devam ettirdi. Eyleme sendikalar, siyasetçiler de destek veriyor.

DİSK’e bağlı Nakliyat-İş Sendikası’nın çağrısıyla bir araya gelen Yemeksepeti kuryeleri, “Hakkımızı alana kadar eylemlere devam edeceğiz” dedi. “İşçiler burada yönetim nerede” “Direne direne kazanacağız” “Yaşasın sınıf dayanışması” sloganları atıldı..

CHP’Lİ GENÇLERDEN DESTEK

CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Gençosman Killik, CHP İstanbul Gençlik Kolları Başkanı Cem Aydın ve CHP İstanbul Gençlik Kolları üyelerinin de katıldığı eylemde, gençler çorba dağıtarak Yemeksepeti çalışanlarına destek oldular. Gençler çalışanların haklarını alıncaya kadar destek olacaklarını söylediler.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Emek Haberleri

Ünlülerden 1 Mayıs İşçi Bayramı mesajları
AK Parti döneminde 32 bin işçi hayatını kaybetti
Arzu Çerkezoğlu: Özel sektörde çalışan her 100 işçinin 95’i sendikal haklarını kullanamıyor
Ataşehir Belediyesi'nde 30'dan fazla işçi isteği dışında emekli ediliyor
AK Partili belediyenin inşaatında çalışan sendikacılara ev hapsi: