Yemen Operasyonu: ABD ve İsrail Casus Ağı Çökertildi

Yemen'de ABD ve İsrail adına casusluk faaliyetlerine son veren operasyon! Husiler, tutuklananlar arasında ABD Büyükelçiliği eski çalışanının da olduğunu açıkladı. Şebeke, yıllardır resmi ve gayri resmi kurumlarda casusluk ve sabotaj yapmış.

Yemen'deki son operasyon, ABD ve İsrail adına casusluk faaliyetlerini çökertti. Husiler, tutuklananlar arasında eski ABD Büyükelçiliği çalışanının da olduğunu belirtti. Şebekenin uzun yıllar boyunca casusluk ve sabotaj yürüttüğü ortaya çıktı.

Yemen'de ABD ve İsrail adına casusluk faaliyeti yürüten bir şebekeye karşı operasyon düzenlendi. Husiler, ABD-İsrail casus ağının çökertildiğini duyurarak, tutuklananlar arasında Yemen'deki ABD Büyükelçiliği'nin eski bir çalışanının da bulunduğunu belirtti.

Husilerin istihbarat şefi Abdel Hakim Al Khaiwani, "ABD-İsrail casus hücresi onlarca yıl boyunca resmi ve gayri resmi kurumlarda düşman lehine casusluk ve sabotaj faaliyetleri yürüttü. ABD'li yetkililer, sabotaj faaliyetlerini yürütmek için ABD elçiliğindeki pozisyonlarını kullandılar. ABD Büyükelçiliği Sana'dan ayrıldıktan sonra casus ağının üyeleri uluslararası ve BM örgütleri kılıfı altında sabotaj faaliyetlerini sürdürdüler" dedi.

Husiler, geçen üç yıl boyunca Sana'daki ABD Büyükelçiliği'nde çalışan yaklaşık 20 Yemenli personeli kontrol altına aldı. ABD Büyükelçiliği 2014'te faaliyetlerini askıya almıştı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.