Yemen'den İsrail'e balistik füze atıldı!

Yemen'den fırlatılan balistik füze, İsrail'in Arrow Hava Savunma Sistemi tarafından başarıyla engellendi.

Yemen'den İsrail'e yönelik gerçekleştirilen füzeli saldırı, İsrail ordusu tarafından yapılan açıklama ile duyuruldu. Açıklamada, Yemen'deki Husi güçleri tarafından fırlatılan balistik füzenin, Arrow Hava Savunma Sistemi tarafından başarıyla engellendiği bildirildi. Hedefin, İsrail'in başkenti Tel Aviv ve çevresi olduğu belirtildi. Yerel basında yer alan haberlere göre, füzeyi hava savunma sistemi, orta bölge semalarında imha etti.

Bu gelişmelerin yanı sıra, Yemen Başkanlık Konseyi Başkanı Reşad el-Alimi, New York'taki Birleşmiş Milletler 79. Genel Kurulu'nda önemli bir konuşma yaptı. El-Alimi, İsrail'in Filistin halkına karşı sürdürdüğü "vahşi" savaşın derhal durdurulması gerektiğini vurgulayarak, barışın sağlanabilmesi için bu tür eylemlerin sona erdirilmesinin kritik önem taşıdığını ifade etti. Ayrıca, İsrail’in Lübnan’a yönelik saldırılarına karşı uluslararası toplumun net bir duruş sergilemesi ve Lübnanlıların birliğiyle caydırıcılığın sağlanabileceğini dile getirdi.

Bu olaylar, Orta Doğu'daki gerilimi artıran bir dizi gelişmenin parçası olarak öne çıkıyor ve uluslararası toplumun bu duruma nasıl bir yanıt vereceği merak konusu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.