Yeni açılacak TRT kanalından Hülya Koçyiğit çıktı

Cumhurbaşkanlığı Kültür Sanat Politikaları Kurulu üyesi Hülya Koçyiğit, TRT''nin yeni açılacak kültür sanat kanalında program yapacağını açıkladı.

Cumhurbaşkanlığı Kültür Sanat Politikaları Kurulu’nun üyeleri arasında yer alan ve “Ülkede baskı yok, aksine herkes fazla özgür” dediği sözleriyle hatırlanan oyuncu Hülya Koçyiğit, TRT’nin yeni açılacak “kültür sanat” kanalında program sunacağını duyurdu.

Beyoğlu’ndaki Emek Sineması’nın yıkımı sonrası yerine yapılan aynı adlı sinemada düzenlenen bir söyleşide konuşan Koçyiğit, sinemayla ilgili bir programla sevenleriyle buluşacağını açıkladı.

Koçyiğit şöyle konuştu:

“Ben galiba sinemayı çok özledim. TRT 2 kültür sanat kanalı açılıyor bildiğiniz gibi. Orada bir Türk sinemaları söyleşileri yapacağım. Sinemadan sevdiğim yönetmen, oyuncu dostlarımı davet edip onlarla söyleşi yapacağım. Türk sineması bizim hazinemiz, tarihimiz, kültürümüz. Onu bir kez daha anmış olacağız.”

Koçyiğit, ülkede oyuncu, sanatçı ve akademisyenler en ufak eleştirilerinde baskıya uğrar ve cezalar yağarken “Kimse baskı altında değil, bilakis herkes fazla özgür.” sözleriyle büyük tepki çekmişti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri

Taraklı'daki 508 Yıllık Yunus Paşa Camii: Osmanlı'nın İzinde
Erdemli'de Tömük Atölyesinde Kadınlar ve Çocuklar İçin Ücretsiz Bağlama Kursu
'Ölümlü Dünya 2' Netflix'e geliyor
"Adana Olgunlaşma Enstitüsü'nde Sanatın İzleri: Rölyef, Hat, Tezhip ve Resim Bir Arada"
Titanik'teki meşhur kapı öyle bir fiyata satıldı ki duyanlar şaştı kaldı!