Yeni Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'un FETÖ'lü fotoğraf albümü: KİMLER KİMLERLE BERABER

Merakla beklenen yeni kabine açıklandı. Adalet Bakanı olarak Yılmaz Tunç atandı. Tunç'ın geçmişte Türkçe Olimpiyatları'nda çekilmiş fotoğrafları sosyal medyada tekrardan gündem oldu.

Seçim sürecinin tamamlanmasıyla gözlerin çevrildiği yeni kabine belli oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Adalet Bakanı olarak Yılmaz Tunç'u atadı.

Tunç, 1998-2001 yılları arasında Fazilet Partisi Pendik İlçe Başkan Yardımcılığı, 1999-2004 yılları arasında İstanbul Pendik Belediye Meclis Üyeliği, 2001-2007 yılları arasında AKP Pendik Kurucu İlçe Başkanlığı görevlerinde bulundu.

Asıl mesleği avukatlık olan Tunç, 23-24-25-26-27. dönemlerde Bartın milletvekili seçildi. TBMM Adalet Komisyonu Başkanlığı görevlerinde bulundu.

Türkçe Olimpiyatları'ndaki fotoğrafı gündem oldu

Atamanın belli olmasının ardından Tunç'un geçmişte çekilen fotoğrafı sosyal medyada gündem oldu. Fotoğrafta, Tunç'un FETÖ'nün organizatörlüğünde gerçekleştirilen Türkçe Olimpiyatları'nda yer aldığı görüldü.

Tunç'un Facebook hesabından yaptığı paylaşımda, "Zonguldak bu gece muhteşem bir şölene sahne oldu. İnsanlık için el ele verenlerin sevgi dili Türkçe’yi nasıl dünya dili haline getirdiklerini gördük, dünyanın dört bir tarafından gelen çocukların Türkçeyi kendi ana dilleri gibi konuşmaları bizleri çok duygulandırdı, gerçekten bu çocuklar yeni bir dünyayı kuruyorlar, o dünyada sevgi var, kardeşlik var, insanlık var, Türkçe var, insanlık için el ele vererek Türkçe’yi dünya dili yapanlara, yapmaya vesile olanlara sonsuz teşekkürler" ifadelerini kullanmış.

'Ergenekon' paylaşımı da gündemde

Cumhuriyet'in aktardığı habere göre; Tunç ayrıca, 2013 yılında Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin "Ergenekon örgütü" ile ilgili açıklamasını duyurarak sosyal medya hesabından, "Ergenekon’u ‘Hükümeti şiddet yoluyla devirmek isteyen bir terör örgütü’ olarak tanımlayan AİHM kararı da mı gayrimeşru?" ifadelerini kullanmıştı.

Barış Pehlivan: O HSK teklifini hazırlayanlardan birisi Tunç...

Halk TV ekranlarında, Yılmaz Tunç'un Türk yargısını Fethullahçılara bıraktığı yasa tasarısına imza atan milletvekillerinden biri olduğunu söyleyen Cumhuriyet yazarı Barış Pehlivan, geçen yıl mayıs ayında şunları söylemişti:

"Fethullahçılar'ın Türkiye yargısını ele geçirdiği HSK'deki o dönüşüm var ya... O HSK teklifini hazırlayanlardan birisidir. Yani Türk yargısını Fethullahçılara teslim edilmesi için imza atan, çabalayan milletvekillerinden birisidir."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

'Şu ana kadar kayyım yaşanmamasından memnuniyet duydum'
Basını özgür bir Türkiye, demokrasimiz için şarttır
Akit yazarı, Cumhur'a seçim mağlubiyeti sebebiyle hesap sorulması gereken yerleri sıraladı
AK Parti bence geç kalıyor, hemen değişim yapmalı
CHP ile Gezi mahkumlarını salma pazarlığı mı?