Yeni Akit yazarı Abdullah Şanlıdağ: Seçimle gelen seçimle gitmeli

"Seçimle gelen seçimle gitmeli"

Şanlıdağ, Halkların Demokratik Partisinin (HDP) kapatılması istemiyle Anayasa Mahkemesi'nde açılan davaya ilişkin “Geçmişte nasıl ki Refah Partisi’nin ve Ak Parti’nin kapatılmasına karşı çıktıysam bugün de HDP’nin veya bir başka Parti’nin kapatılmasını onaylamam” dedi. 

2023 seçimine gidilirken HDP faktörü ve Kürt seçmenin belirleyici olacağını yazan Şanlıdağ, “Her partinin bir misyonu, amacı ve varmak istediği bir hedefi vardır. HDP de meşru bir parti olduğuna göre (aksini iddia eden, gereğini yapmalıdır) elbette 2023 seçimleri için onun da ajandasındakileri uygulayacağı muhakkaktır. Öncelikle şu hususun altını önemle çizelim. HDP, oy alarak Meclis'e girmiş bir partidir. PKK’ya sempati duymasını eleştirebiliriz, terörden kendisini arındırması gerektiğini söyleyebiliriz. Partilerin kapısına kilit vurmak demokrasilerde olamaz, olmamalıdır da. Seçimle gelen seçimle gitmelidir. ” düşüncesini dile getirdi.

Oyunu AK Parti’ye vereceğini yazan Şanlıdağ, “Geçmişte nasıl ki Refah Partisi’nin ve AK Parti’nin kapatılmasına karşı çıktıysam bugün de HDP’nin veya bir başka Parti’nin kapatılmasını onaylamam. Daha önce de yazdım, bu ülkede Kürtlerin oyunu alamayan iktidarın da, yapılacak seçimlerde HDP ile aynı fotoğraf karesinde görünmek istemeyen, lakin aynı zamanda Kürtlerin oyuna da talip muhalefetin de işi zor. “ diye ifade etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

Dervişoğlu'ndan 'iktidar yolculuğu' mesajı: "İdeallerimize kesinlikle ulaşacağız"
Çin Devlet Başkanı Xi Jinping, Macaristan'a yapılan ilk resmi ziyarette bulundu
Özgür Özel, Erdoğan'a Sunduğu Dosyayı Açıkladı!
Adalet Bakanı Tunç: “Şu anda cezaevlerinde 65 bin 986 öğrenci var"
Atanamayan öğretmenler için 18 Mayıs günü Saraçhane'ye!