Yeni Akit yazarı Ali Akben, 6284 sayılı kanunu hedef aldı: Yuva yıkıcı bu kanunu bir an önce yürürlükten kaldı

Yeni Akit gazetesi yazarı Ali Akben, 6284 sayılı "Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanunu hedef aldı.

Akben yazısında, "Kanunla insan korumak, bu garabetin daha ne kadar süreceği cennet vatanımızda hâlâ meçhul.Değerli dostlar izlerin birbirine karıştığı, hadsizliğin ve çapsızlığın ayyuka çıkarak insan sabrını iyice taşırdığı günümüzde nerede ise her şey tartışılırken iki konu hâlâ yasaklı ve yaklaşanı ürkütüp korkuttuğu yetmezmiş gibi cıss diye de yakıyor. 6284 ve 5816 sayılı kanunlardan bahsetmek istiyorum. 6284 sayılı yasa çıkarıldığı günden bugüne yüzlerce hanım kardeşimizin öldürülmesinden de anlıyoruz ki, 6284 yasası ile hanımların korunması şöyle dursun can güvenlikleri daha tehlikeli hal almış durumda. Kadınlarımızı koruyalım derken kanunla can almanın önü bilerek açılmaz. Ancak durum bu ve 6284 kanunu yangına benzin döküyorsa ki, bana göre döküyor o zaman niçin yol yakınken daha fazla kadın kurban etmeden bu fecaat önlenemiyor!? Evlilik kurumu karşılıklı sevgi saygı ve güvenle birlikte sağlamlaşır ve zamanla etrafını kuşatan muhabbet zırhı öyle bir koruma yapar ki, bırakın ufak tefek gerginlikleri topla tüfekle bile yıkılamaz." ifadesini kullandı. 

Akben şunları kaydetti:

"Günümüz insanını evlilikten soğutan ve gayrı meşru yaşamaya doğru iten yuva yıkıcı bu kanunu bir an önce yürürlükten kaldırmak gerekirken, iktidar ve muhalefet söz birliği edilmişçesine yeni cinayetlere adeta zemin hazırlıyorlar."

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Özgür Özel, 1.5 milyar borçla devralınan Yunusemre Belediyesi'nde
''Kamuda tasarruf dönemi başlıyor''
Dört adayın yarışacağı salona seyirci alınmayacak
31 Mart gecesi seçimi kaybettiğini anlayan başkan gece yarısı belediyeyi batırdı iddiası
Doğru belgelendirme için yapıldı